Tartu publiku põrgulärm murdis tugeva Samaara

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki eilses võidumängus kerkis resultatiivseimaks leedulane Vilmantas Dilys 23 punktiga.
Rocki eilses võidumängus kerkis resultatiivseimaks leedulane Vilmantas Dilys 23 punktiga. Foto: Margus Ansu

«See oli kogu Eesti korvpalli kõva võit!» hõiskas Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe pärast eilset mängu Samaara Krasnõje Krõlja meeskonnaga, kui oli kindlustatud pääs EuroChallenge’i sarja veerandfinaali. Eile Tartu Ülikooli spordihoones toimunut on väga raske sõnadesse panna. Iga viimne kui istekoht oli täidetud eriti lärmaka ja tulihingelise korvpallifänniga. Kõik olid oma pasunalõõrid kodus eriti puhtaks küürinud ning tekitatud müra oli tõesti enneolematu.

Rocki võidunumbrid 84:73 räägivad iseenda eest. Midagi ei jäetud viimasele sekundile. Tegelikult viimasel minutil pall hoopis seisis ja möödunud aastal sama sarja võitnud Samaara mehed isegi ei proovinud midagi ette võtta.

Kullamäe sõnul oli tegemist omamoodi huvitava saavutusega – mingit karikat nagu ei võidetud, aga meeleolu oli ometi vägev. «Vastas oli tõesti väga tugev meeskond. Neil on iga viimne kui mees väga kõrge klassiga mängija,» arutles Kullamäe.

Mis oli aga võidu võti? Kas Tanel Kurbase kolmesed mängu lõpu eel? Kas Vilmantas Dilyse 23 punkti ja seitse lauapalli? Kullamäe sõnul mitte kumbki. «Terve meeskond tegi supermängu. Igal mehel on platsil kindel koht ja kindlad ülesanded,» selgitas peatreener. Ainsa mehena tõi ta välja äsja hüppeliigest vigastanud Joosep Toome esituse, kes teipis jala kinni, võttis sisse valuvaigistava tableti ning tormas lahingusse. Suur osa sellest võimsast võidust jääb aga Tartu publiku hingele. «Nägite isegi, mis toimus. Saalis oli täna midagi täiesti erilist,» kiitis Kullamäe igat viimsetki toetama tulnud korvpallihullu.

Janar Taltsilgi jagus publikule vaid kiidusõnu, kuid tema jaoks see siiski uus kogemus ei olnud. «See on korvpall! Ilmselt võitsimegi tänu pealtvaatajatele. Super mäng,» hõiskas Talts pärast mängu. Samas lisas ta, et Itaalia liigas on pea kõik mängud sarnase rahva ees.

Taktikast rääkides tõi Kullamäe välja meeskonna kaitsemängu. «Otsustavaks sai teise poolaja maa-ala kaitse. Individuaalselt tegid kõik kaitses kõva esituse,» selgitas Rocki peatreener. Talts ei olnud kitsi kiidusõnadega ka Kurbase aadressil, kes kaks minutit enne lõppu tabas kaks kaugviset. «Väga julge ja vägev mäng temalt,» tunnustas Talts meeskonnakaaslast.

Rakvere Tarva korvpallimeeskond kindlustas pääsu Balti liiga play-off’i, alistades otsustavas kohtumises koduplatsil koduse rivaali Tallinna Kalevi 81:77. Eesti meistrivõistlustel alistas tiitlikaitsja Kalev/Cramo kodusaalis kindlalt 79:62 Valga meeskonna.

EuroChallenge

I-vahegrupp:

•    Tartu Rock – Samaara Krasnõje Krõlja 84:73

•    Rock: Dilys 23, Simpson 15, Kurbas 12, Peciukevicius 11, Talts 9, Toome 8, Dorbek 6.

•    Samaara: Ponkrašov 15, Videnov 15, Ignerski 10, Miles 8, Puškov 7, Keyru 4, O’Bannon 4, Zabelin 4, Nichols 4, Petšerov 2.

•    Medias Gaz Metan – Antwerpeni Giants 79:81

•    Tabeliseis: 1. Tartu Rock 4 võitu / 0 kaotust, 2. Samaara Krasnõje Krõlja 2/2, 3. Antwerpen Giants 2/2, 4. Medias Gaz Metan 0/4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles