Iljuštšenko: emotsionaalselt oli raske võistlus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko Martin Kutmani mälestusvõistlustel
Anna Iljuštšenko Martin Kutmani mälestusvõistlustel Foto: Margus Ansu

Aasta aega tagasi tehti Tartus algust ilusa traditsiooniga – nimelt peeti maha esimesed Martin Kutmani mälestusvõistulsed. Eile toimunud teine legendaarse spordiprofessori nime kandev mõõduvõtt pakkus sadadele pealtvaatajatele head meeleolu ja kõrgetasemelisi tulemusi. Publiku peamisi tõmbenumbreid oli Kutmani kuulsaim õpilane Anna Iljuštšenko.

Naiste kõrgushüppes läks kaksikvõit oodatult eestlannadele – 191 cm ületanud Iljuštšenkole järgnes Grete Udras, kes ületas 1.88. «Minu jaoks oli emotsionaalselt raske võistlus. Pidin ju treeneri auks hästi hüppama,» rääkis Iljuštšenko. Nelja päeva jooksul kolmanda võistluse maha pidanud Iljuštšenko oli ise oma tulemusega rahul, kuid kõrgus 1.95 jäi ületamata ilmselt väsimuse tõttu. Tegelikult jäi tal Eesti siserekordist puudu väga napilt. Nüüd teeb Iljuštšenko võistlemisest väikese pausi ja tuleb järgmisena starti Eesti meistrivõistlustel.

Ksenija Balta oli taas lähedal sise-MMi normi täitmisele. 60 meetrit ajaga 7,46 läbinud Baltal jäi normist puudu vaid 14 sajandikku. «Finaalis olen pettunud. Eeljooksu 7,48 tuli kergelt. Finaalis oleks kindlasti tahtnud alla 7,40 joosta,» selgitas Balta. MM pole tema jaoks siiski eraldi eesmärk, vaid tegelikult käib põhja ladumine suviseks kaugushüppehooajaks. «Praegu ma trennis veel otseselt kaugust ei hüppa, kuid teen erinevaid hüppamise harjutusi.»

Naiste teivashüppes pidasid põneva duelli maha 18-aastane Reena Koll ja eile 27ndat sünnipäeva tähistanud Lembi Vaher. Mõõduvõtt kulmineerus vaatemängulise heitlusega, kus mõlemad naised ründasid kolmel korral Eesti rekordit tähistavat kõrgust 4.25. Kolli poolt aasta aega tagasi samal võistlusel hüpatud tipptulemus (4.24) jäi siiski seekord napilt püsima.

 «Tulin siia ikka rekordit hüppama. Tahtsin endale sünnipäevaks ilusat kingitust teha,» rääkis 27ndat sünnipäeva tähistanud Vaher pärast võistlust. Siiski oli ta tulemusega rahul ja lubas Eesti meistrivõistlustel uuesti rekordit rünnata.

«Eestis on harva nii tiheda konkurentsiga võistlusi,» oli Koll võistlusega väga rahul. «Kõik oli super. Kui saalis on palju rahvast, siis annab see palju juurde.» Esikoht läks kõrguse 4.20 esimesel katsel ületanud Kollile, Vaheri tulemuseks jäi 4.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles