Soome suusahüppekoondise treener sattus Sotšis eluohtlikku olukorda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekka Niemelä
Pekka Niemelä Foto: ski-jumping-italy.com

Soome suusahüppekoondise peatreener Pekka Niemelä sattus Sotši taliolümpial eluohtlikku olukorda.

Ta tahtis eile hommikul meeskonnas majutuspaigast, mis asub kuuendal korrusel, liftiga alla sõita, kirjutab iltasanomat.fi.

«Tellisin lifti. Uksed avanesid ja ma astusin sisse. Siis tegin väga viletsa telemark maandumise lifti katusele. Lift oli õnneks meetri, mitte kümne meetri kaugusel,» sõnas treener.

Soomlase sõnul ta tavaliselt vaatab enne kui lifti astub, kuid seekord saatis ta mobiilis sõnumit ja seda ei teinud.

Ta oli lugenud maailma meedias levinud lugu Briti bobisõitja kohta, kes oleks võinud kukkuda ligi kümme meetrit liftišahtis.

Tegemist on Sotšis juba kurikuulsa liftiga. Soome suusahüppajate meeskonna teine treener Topi Saparanta ja mitu sportlast on sinna varem lõksu jäänud. Kõigile on jäänud mulje, et see lift töötab vaid aegajalt.

«Teatasin sellest meie olümpiameeskonna juhtidele ja soovitasin sportlastel kasutada treppe. Juhtunu võib naljakas olla, kuid tegelikult võib liftiprobleem tuua kaasa raske õnnetuse,» lisas Niemelä.

Soome treeneri sõnul on ta näinud remondimehi seda lifti parandamas, kuid korras see ei ole.

Soome meedias levis lugu, mille kohaselt sinna kahe korruse vahele kinni jäänud sportlased kasutasid jõudu, et liftiuks lahti saada ja välja pääseda. Kui lift oleks sel ajal sõitma hakanud, oleks see võinud lõppeda kellegi surmaga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles