Sotši OMil tehti täna Sloveenia spordiajalugu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tina Maze (paremal) võitis Sloveeniale läbi aegade esimese kuldmedali talimängudelt.
Tina Maze (paremal) võitis Sloveeniale läbi aegade esimese kuldmedali talimängudelt. Foto: SCANPIX

Naiste kiirlaskumises anti täna välja kaks kuldmedalit, kui võrdse aja sõitsid välja sloveenlanna Tina Maze ja šveitslanna Dominique Gisin. Sloveeniale oli tegemist aga läbi aegade esimese kuldmedaliga taliolümpiamängudelt.

Alates 1992. aastast iseseisva riigina olümpiamängudel osalev Sloveenia on seni võitnud suvemängudelt neli kuldmedalit ja nüüd võideti esimene kuld ka talimängudelt.

Taliolümpialt oli see Sloveeniale kokku aga üheteistkümnes medal. Käimasoleval Sotši OMil on Sloveenia võitnud juba neli medalit. Lisaks Maze kullale võitis meeste normaalmäe suusahüpetes hõbemedali Peter Prevc, naiste laskesuusatamise sprindis võitis pronksi Teja Gregorin ja naiste suusasprindis sai pronksi kaela Vesna Fabjan.

2010. aasta Vancouveri taliolümpialt teenis Sloveenia kolm medalit – Maze võitis hõbemedali nii ülisuurslaalomis kui ka suurslaalomis ja Petra Majdic teenis pronksi suusasprindis.

Varasematelt talimängudelt oli sloveenidel ette näidata neli pronksi – 2002. aasta Salt Lake City mängudel võideti pronksmedal meeskondlikes suusahüpetes ja 1994. aasta Lillehammeri mängudel võitis Alenka Dovžan pronksmedali naiste apli kahevõistluses, Kure Košir sai samuti pronksi meeste slaalomis ning Katja Koren oli kolmas naiste slaalomis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles