Sotšis tehti täna taliolümpiamängude ajalugu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Gisin (vasakul) ja Tina Maze kuldsete medalitega.
Dominique Gisin (vasakul) ja Tina Maze kuldsete medalitega. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängude tänasel naiste kiirlaskumise võistlusel tehti mitmel puhul ajalugu. Kuldmedali teenisid nii šveitslanna Dominique Gisin kui ka sloveenlanna Tina Maze. Maze kuld oli Sloveenia jaoks esimene kuldmedal taliolümpiamängudelt. Lisaks oli tegemist talimängude ajaloos esmakordse juhusega, kui kuldmedalit vääriva tulemuse said kirja kaks sportlast.

«Oli näha, et ees ootab sajandike mäng. Seega vaatasin hoopis kõrvale ja kui ma uuesti tablood vaatasin, siis seisis seal 0.00. Mõtlesin, et see on hästi,» rääkis Gisin ESPNile.

«See on uskumatu, et meie spordialal on vahed sportlaste vahel väga väikesed. Oleme kõik heal tasemel ja sõidame hästi, kuid lõpuks loevad vaid sajandikud. Võib-olla võib medali värvi muuta vaid üks sõrmeliigutus,» sõnas Maze.

Maze jaoks ei ole samas esikoha jagamises midagi uut. Kui sloveenlanna teenis 2002. aasta oktoobris karjääri esimese võidu MK-sarjas, siis ta jagas Söldenis toimunud suurslaalomis esikohta koguni kahe sportlasega (Maze jagas toona esikohta Nicole Hospi ja Andrine Flemmeniga).

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles