Austraalia suusakuurort pidi Twitterist olümpiaõnnitluse eemaldama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Small
Greta Small Foto: SCANPIX

Austraalia mäesuusataja Greta Small oli eilsel kiirlaskumisvõistlusel Sotši taliolümpial noorim osavõtja ja sai 29. koha.

Austraalias õnnitleti teda selle puhul ja seda tegi ka suusakuurort Mount Hotham Twitteris, edastab news.com.au.

Kuurort sai üllatuse osaliseks, kui nendega võttis kontakti Austraalia Olümpiakomitee ja käskis Twitterisse pandud õnnitluse Smallile eemaldama.

Olümpiakomitee sõnul rikub see olümpiaharta 40. paragrahvi.

Hothami saadetud sõnum oli: «Well done #gretasmall we are proud of you! What a race! #alpineskiing #GoAUS #Olympics #ASPIREtoGreatness ( Hea esinemine Greta Small. Oleme sinu üle uhked! Milline sõit! Edasi Austraalia sportlased, andke endast parim).

«Meiega kontakteerus olümpiakomitee ja esitas nõudmise Greta Smallile edastatud õnnitlus eemaldada. Me tegime seda,» sõnas suusakuurordi pressiesindaja Belinda Trembath.

Olümpiakomitee selgitas, et see õnnitlussõnum tekitas mitte lubatud seose Mount Hothami suusakuurordi ja Austraalia taliolümpiameeskonna vahel.

Olümpiakomitee nõudmiseks oli veel, et see suusakuurort ei mainiks ka tulevikus oma sõnumites olümpiasportlasi viisil, mis seostaks neid kuurordiga.

Austraalia olümpiakomitee esindaja Fione de Jong selgitas, et Hotham rikkus Rahvusvahelise olümpiakomitee olümpiaharta reeglit 40-3.

«Austraalia olümpiameeskonda rahastatakse sponsorite, lepingute ja heategevusürituste abil. Ainult ametlikud sponsorid tohivad reklaamida olümpiasportlasi ja olümpiameeskonda. See on seadus, mida peab järgima,» selgitas esindaja.

Teine Austraalia suusakuurort Perisher aga haaras Austraalia olümpiakomitee tekitatud olukorrast kinni ja esitas ebatavalise protesti.

Ühele mäesuusatajale pandi seljale plakat, milles nõuti olümpiaharta paragrahvi 40 muutmist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles