Inglismaa alistas Jaapani tänu omaväravatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Tanaka (vasakul) viis Jaapani 7. minutil juhtima, aga 72. minutil aitas Inglismaal seisu viigistada, lüües omavärava.
Marcus Tanaka (vasakul) viis Jaapani 7. minutil juhtima, aga 72. minutil aitas Inglismaal seisu viigistada, lüües omavärava. Foto: SCANPIX

11. juunil Lõuna-Aafrika Vabariigis algaval jalgpalli MM-finaalturniiril 1966. aasta triumfi korrata lootev Inglismaa oli tänases sõprusmängus Jaapaniga üsna hädas.

Kuigi Inglismaa võitis 2:1, olid tegelikult kõikide väravate autorid jaapanlased. Jaapan läks kohtumist juhtima juba 7. minutil, kui palli saatis Inglismaa väravasse Marcus Tanaka.

Seejärel teenis Frank Lampard penalti, mille Eiji Kawashima tõrjus.

72. minutil sai senisest kangelasest Tanakast aga patustaja, kuna ta lõi palli peaga oma väravasse. 83. minutil sai samaga hakkama Yuji Nakazawa.

Inglismaa kuulub MM-finaalturniiril C-alagruppi koos USA, Alžeeria ja Sloveeniaga, Jaapan on E-alagrupis koos Hollandi, Taani ja Kameruniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles