Laser olümpiaklasside Eesti meistriteks tulid Argo Vooremaa ja Anne-Mari Luik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Vooremaa
Argo Vooremaa Foto: EJL

Täna Pirital lõppenud Eesti lahtistel meistrivõistlustel sai Laser Standard klassi meistritiitli Argo Vooremaa (ROPK), kes võitis kõik sõidud ja noppis sellega ka üldvõidu. Laser Radial naiste olümpiaklassis krooniti Eesti meistriks Anne-Mari Luik (ROPK) ja Radiali üldarvestuses Kaarel Kruusmägi (SMS). Laser Standard klassi juunioride Eesti meistriks tuli Martin Sepp (ROPK) ning Radialil noorte meistriks Anna Pohlak (TJK).

Juba järgmisel nädalal Tallinnas algavaks EM-iks valmistuvad sportlased said Pirita lahel tunda praegusel ajal reeglina valitsevate maatuulte asemel hoopis läänetuult, mis alustas päeva kiirusega 9 m/s, jäädes päeva keskel 6 m/s kanti.

Laser Standard klassis ei lasknud Argo Vooremaa end kõigutada ei ebatavalisest suunast puhuval tuulel, kodu- ega välismaistel konkurentidel ning võitis pika eduga kõik kuus sõitu kokku 5 punktiga.

Teise ja kolmanda kohaga leppisid soomlased Teemu Rantanen ja Benjamin Grönholm vastavalt 11 ja 13 punktiga. Eesti meistrivõistluste hõbemedali sai üldarvestuses neljandaks sõitnud Patric Abner (ROPK) 19 punktiga, pronksi Henri Raska (ROPK) 28 punktiga. Juuniorite arvestuses tuli võitjaks soomlane Grönholm, Eesti meistrivõistluste juunioride kuldmedali sai kaela Martin Sepp.

Laser Radial klassis võitis Kaarel Kruusmägi 8 punktiga, teine koht kuulus hispaanlannale Fatima Reyes Sanchesile 12 punktiga ning kolmas samuti hispaanlannale Susana Romero Steensmale 14 punktiga. Naiste arvestuses, kellele Laser Radial on olümpiaklass, tuligi üldvõitjaks Reyes Sanches. Eesti meistrivõistluste naiste arvestuses tuli võitjaks Anne-Mari Luik 29 punktiga, hõbeda sai 34 punktiga Anna Pohlak (TJK), kes noorte arvestuses pälvis Eesti meistritiitli, ning pronksi Liina Kolk (SMS) 48 punktiga. Üldarvestuses sai Eesti meistrivõistluste kulla Kruusmägi, hõbeda Luik ning pronksi Pohlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles