Romanenkov: ma ei saanud närvidega hakkama

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Romanenkov.
Viktor Romanenkov. Foto: Liis Treimann

Sotši olümpial eneselegi ootamatult iluuisutamise meesüksiksõidu vabakavasse pääsenud Viktor Romanenkovi tänane esinemine ebaõnnestus – ta kukkus kaks korda ja lisaks jättis mitmete elementide sooritamise pooleli ning teenis kohtunikelt vähe punkte. Suure tõenäosusega lepib ta kokkuvõttes 24. kohaga.

«Sõitsin väga halvasti ja ma pole endaga üldse rahul,» sõnas Romanenkov. «Kuna olin oma grupis viimane sõitja, pidin pärast soojendust väga kaua istuma ja ootama jääle pääsemist. Pähe tuli igasuguseid mittevajalikke mõtted – ma ei saanud oma närvidega hakkama.»

20-aastane iluuisutaja ei osanud öelda, mis temaga kava käigus juhtus, kuid kolmanda elemendi sooritamise jättis ta pooleli ning pärast seda ei suutnudki ta end enam kokku võtta. Lisaks ei jätkunud tal neli pool minutit kestva vabakava sõitmiseks jõudu. «Kukkumised ja «liblikad» röövisid energiat, lõpus tahtsin lihtsalt seisma jääda ja mitte edasi sõita,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles