Romanenkov: pähe tuli mittevajalikke mõtteid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Romanenkovi vabakava luhtus ootamisest tekkinud liigse närvipinge tõttu.
Viktor Romanenkovi vabakava luhtus ootamisest tekkinud liigse närvipinge tõttu. Foto: Liis Treimann

Hüpe – kukkumine, hüpe – ebaõnnestunud maandumine, hüpe – «liblikas»… selline oli Sotši olümpial Viktor Romanenkovi vabakava algus. «Ma ei tea, mis minuga juhtus, kuid ma oleksin pidanud end kokku võtma, sest üheksa elementi ootas veel ees. Kuid ma ei suutnud,» tunnistas Romanenkov. Ilmselgelt murtud olekuga sportlane tõdes, et sõitis halvasti ja pole endaga rahul.

Päev varem, pärast lühikava, rääkis Romanenkov, et jalad olid närvipingest pehmed, kuid siis suutis ta saada enda st võitu. Eile läks aga kõik teisiti. «Ma ei saanud seekord oma närvidega hakkama,» lausus ta. «Kuna olin oma grupis viimane sõitja, pidin pärast soojendust väga kaua istuma ja ootama jääle pääsemist. Selle 45 minutiga tuli pähe igasuguseid mittevajalikke mõtted.»

Kokkuvõttes leppis Romanenkov 139,99 punkti ja 24. kohaga. See on parem, kui ta olümpiale tulles lootis, sest ta tunnistas, et ei uskunud võimalusse pääseda vabakava sõitva 24 parema hulka. Vaatamata sellele valitses aga tema hinges pettumus. «See, et eile (neljapäeval – toim) läks hästi, on juba unustatud, tänane sõit ebaõnnestus,» nentis ta.

Romanenkovi sõnul keskendus ta koos treener Anna Levandiga just rohkem lühikavale ning Sotšis olles harjutas pikka vabakava kõigest paar korda. Kuid rõhutas, et see ei vabanda kesist sooritust. «Ma olen väga heas vormis, kuid midagi juhtus minu keskendumisega,» selgitas ta. «Pean töötama selle nimel, et suudaksin end õigel ajal kokku võtta. Need, kes saavad sellega hakkama, tõusevadki lõpuks kõrgetele kohtadele.»

Romanenkovi hooaeg ei lõppe Sotši võistlusega. Märtsi keskel osaleb ta MMil ning loodab seal sõita paremini kui olümpial. Ta rääkis, et selleks tuleb pöörata vabakavale suuremat tähelepanu ja lisaks parandada füüsilist vastupidavust. Seekord kippus tal kava lõpus võhma nappima.

«Ilmselt võtsid kukkumised ja ebaõnnestunud elemendid nii palju energiat, et lõpus ei jätkunud mul jõudu. Tahtsin lihtsalt pidurdada ja mitte edasi sõita,» kirjeldas ta jääl vallanud tunnet.

Meeste ükskisõidu olümpiavõitjaks krooniti Yuzuru Hanyu, hõbeda sai Patrick Chan ja pronksi Denis Ten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles