USA mäesuusalegend tegi Sotšis medalivõiduga ajalugu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bode Miller teenis Sotšis karjääri kuuenda olümpiamedali.
Bode Miller teenis Sotšis karjääri kuuenda olümpiamedali. Foto: SCANPIX

36-aastane USA mäesuusalegend Bode Miller võitis eile Sotšis karjääri kuuenda olümpiamedali, kui ta teenis pronksise autasu ülisuurslaalomis. Ühtlasi sai Millerist vanim olümpiamedali võitnud mäesuusataja.

Olümpiamängudelt kuus medali võitnud Miller tõusis selle näitajaga meesmäesuusatajate seas läbi läbi aegade edetabelis teiseks. Esikohta hoiab selles arvestuses kaheksa medaliga norralane Kjetil andre Aamodt. Vanima medalivõitja au võttis Miller aga just Aamodt’ilt, kes võitis 2006. aasta Torino mängudel ülisuurslaalomis kuldmedali 34-aastaselt.

USA talisportlaste kõigi aegade edetabelis kerkis Miller kuue medaliga nüüd jagama teist kohta. Esimesel positsioonil on selles arvestuses lühirajauisutaja Apolo Anton Ohno kaheksa medaliga,

«Mõnel päeval ei ole medalitel tähtsust, kuid sel korral on. Emotsionaalselt on see minu jaoks suur päev. Viimased kaks aastat on olnud minu venna surma ja traumade tõttu väga rasked. Ma ei võta mäesuusatamist väga emotsionaalselt, kuid teen seda elu teiste aspektide puhul. See on olnud hullumeelne aasta,» teatas Miller The Telegraphi vahendusel.

Milleri ainus olümpiakuld pärineb 2010. aasta Vancouveri alpi kahevõistlusest, hõbemedalid teenis ta 2002. aasta Salt Lake City mängudel nii suurslaalomis kui ka alpi kahevõistluses ning 2010. aasta Vancouveri mängude ülisuurslaalomis. Lisaks eilsele pronksmedalile on tal kolmas koht ette näidata ka Vancouveri OMi kiirlasumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles