Kanada lumelaudur: vaid Põhjamaades oleks täiuslik taliolümpia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Lambert
Michael Lambert Foto: SCANPIX

Kanada lumelauasõitja Michael Lambert kritiseeris Venemaal Sotšis toimuvaid taliolümpiamänge öeldes, et vaid Põhjamaades saab korraldada ideaalset olümpiat.

27-aastane Lambert on Sotšis üks neist vähestest sportlastest, kes mänge on julgenud kritiseerida, edastab mtv3.fi.

Lambert postitas sotsiaalmeedialeheküljele Instagram oma arvamuse pärast möödunud laupäeval toimunud pressikonverentsi.

«Kas naeratada ja kaasa noogutada või öelda tõde välja? Olümpiakülas on prügiga probleeme. Ehituskvaliteet on nii kohutav, et aknaid ei julge lahti teha. Looduskeskkond on praktiliselt hävitatud. Palju on masinaid, mis on lihtsalt teede äärde seisma jäetud. Olümpiatulest tekib kahjulikke gaase,» edastas Lambert.

Kanadalase sõnul on sõna otseses mõttes raiskamisega, sest 80 protsendi olümpiaehitistest jääb pärast olümpiat tühjalt seisma.

Sotši taliolümpia hinnaks arvatakse 40 – 50 miljardit dollarit, mis on esialgsest eelarvest mitu korda rohkem.

Lamberti arvates püütakse sportlasi hoida infosulus, et nad ei saaks teada, millise inimkannatuste ja looduse hävitamise hinnaga Sotši olümpiaküla rajati.

Kanadalase sõnul on sportlased selleks liiga targad, et lasta end välisel hiilgusel pimestada.

Lamerti arvates sobiks taliolümpiamänge korraldada vaid Põhjamaades. Norra pealinn Oslo kandideerib 2022. aasta taliolümpiamängude linnaks.

«Ainsad, kes suudavad korraldada ideaalsed taliolümpiamängud, on skandinaavlased. Nende omad on keskkonnasõbralikud, säästlikud ning kõiki ehitisi saab kasutada ka pärast olümpiat,» selgitas lumelauasõitja.

Ta lisas, et ideaalsetel taliolümpiamängudel ei kulutata mõttetult raha ning ei sunnita kohalikke kannatama.

«Sotši on hea näide selle kohta, et kulutatakse suur summa ehitistele, mis järgnevateks aastateks jäetakse lagunema,» nentis sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles