Leedulased tapsid olümpia skeletonivõistluse ajal puhkenud tülis lätlase

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga. Fotolavastus.
Nuga. Fotolavastus. Foto: Toomas Huik / Postimees

Läti on Sotši talimängudel saanud seni rõõmustada kolme medali üle. Viimane autasu teeniti meeste skeletonis, kui Martins Dukurs võitis hõbemedali. Medalivõit lõppes kurvalt aga Dukursi kaasmaalasele Aleksander Karpovile, kes elas oma Iirimaa kodus võistlusele kaasa. Koos kahe kaaslasega võistlust jälginud Karpovil tekkis kahe mehega tüli ning selle käigus tapeti lätlane noahoopidega.

Irish Mirror kirjutab, et koos alkoholi tarbinud ja televiisorit vaadanud meeste vahel tekkis tüli, kui nad jälgisid Sotši OMi meeste sekeletonivõistlust, kus kuldmedali teenis venelane Aleksandr Tretjakov ja hõbedale jäi Dukurs. Teadaolevalt jooksis ühel hetkel üks mees kööki, kust ta haaras kaasa noa ja asus Karpovit ähvardama. Mõned hetked hiljem tabasid lätlast juba noahoobid.

Politsei on kinni pidanud juba ka kaks kahtlusalust, kellest üks on 30ndates ja teine 40ndates eluaastates mees. Iirimaa meedia teatel olid mõlemad vahistatud mehed leedulased.

26-aastane Karpov oli Iirimaal elanud juba viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles