Segadus olümpial: Venemaa uisuliitu süüdistanud Pljuštšenko muutis oma avaldust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko.
Jevgeni Pljuštšenko. Foto: SCANPIX

Venemaal toimuvatel Sotši taliolümpiamängudel on palju kõneainet põhjustanud Venemaa iluuisutamise staar Jevgeni Pljuštšenko, kes jättis meeste individuaalvõistluse pooleli. Täna hommikul väitis värskelt oma sportlaskarjääri lõpetanud Pljuštšenko, et kuigi ta ise ei soovinud vigastuse tõttu Sotši mängudel osaleda, tuli tal seda teha Venemaa uisuliidu survel. Õhtuks oli legendaarne iluuisutaja oma avaldust aga muutnud ning väitis, et tegemist on arusaamatusega.

31-aastane Pljuštšenko osales Sotšis võistkonnavõistlusel ja aitas venelased kuldmedaliteni. 2006. aasta Torino OMil individuaalvõistlusel olümpiavõitjaks tulnud legendaarne venelane pidi lisaks osalema ka meeste võistlusel, aga teatas vahetult enne lühikava esitamist, et jätab võistluse pooleli ning lõpetab oma karjääri.

Täna avaldas CNN Pljuštšenkoga tehtud intervjuu, milles Vene iluuisutamise kangelane väitis, et ta osales olümpiamängudel oma riigi uisuliidu käsul. CNNi ajakirjaniku poolt esitatud küsimusele, kas Vene uisuliit survestas teda osalema, vastas Pljuštšenko «täpselt nii». Pljuštšenko lisas, et kuigi Vene ametnikud survestasid teda osalema, ei suutnud ta seda valu tõttu teha. «Ma proovisin,» andis Pljuštšenko mõista, et võistkonnavõistluses osalemine oli tema jaoks Sotši mängudel niigi eneseületuseks.

Pärast seda, kui CNN Pljuštšenko laused täna hommikul avaldas, levis kuulsa uisulegendi sõnavõtt üle maailma. Õhtuks oli Pljuštšenko oma arvamust muutnud ning väitis, et keegi teda võistlema siiski ei sundinud.

«Tahan teha selgeks, et keegi uisuliidust ei avaldanud mulle survet,» teatas Pljuštšenko Venemaa uisuliidu veebilehel tehtud avalduses. «Ma ei räägi inglise keelt päris soravalt ja seega võidi mu vastustest valesti aru saada. Ma ei saa alati kõikide küsimuste mõttest ja nüanssidest aru,» lisas Pljuštšenko.

Venemaa uisuliit pole juhtunut kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles