Olümpiadebüüdi teinud Triin Tobi: oleksin võinud parema võistluse teha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tobi Sotši olümpiarajal.
Triin Tobi Sotši olümpiarajal. Foto: SCANPIX

Sotšis tegi täna olümpiadebüüdi 18-aastane Eesti mäesuusataja Triin Tobi, kes sai naiste suurslaalomis kahe sõidu kokkuvõttes 61. koha. Kokku jõudis täna finišisse 67 sportlast.

«Oleksin võinud parema võistluse teha, samas on see mu esimene olümpia ja vanustki alles 18,» rääkis Tobi pärast võistlust. «Olin võistluseks hästi valmis ja mingit erilist pabinat ei olnud, kuigi esimeses sõidus oli väike närv sees.»

«Teine sõit oli juba parem, esimene jäi treeningsõitudest ikka kaugele. Samas - eks treeningsõitudel ole tunne ka vabam. Raskemates kohtades tõmbusin liigselt kaitseasendisse, oleksin pidanud ehk mõnevõrra agressiivsemalt sõitma. Aga mäesuusatamine ongi kõige rohkem kahe kõrva vahel kinni,» lisas eestlanna.

Tänased võistlusolud olid küllaltki keerulised, kuid midagi ületamatut siiski ette ei tulnud. «Vihma sadas kõvasti, võistlusolud olid keerulised, kuid kõigi jaoks samad. Vaatamata vihmale suudeti rada üllatavalt hästi korras hoida. Võisteldud on igasugustes oludes ja selles mõttes midagi ootamatut ei olnud. Suur stardinumber tingib paratamatult kehvema raja,» rääkis Tobi, kes loodab asuda võistlustulle ka 2018. aasta Pyeongchangi talimängudel. «Loodetavasti olen ka nelja aasta pärast stardis ja siis juba paremini võistluseks valmis.»

Kui suurslaalomis teenis Sotši mängudelt teise kuldmedali sloveenlanna Tina Maze, siis suurt tähelepanu sai ka 67. ehk viimase koha saanud tuntud viiuldaja Vanesse Mae, kes OMil esindab Taid. «Vanessa Vanakorn, kes rohkem tuntud artistinimega Vanessa Mae, sai päris palju tähelepanu, paljud soovisid temaga koos pilti teha, finišialal oli tal päris palju sebimist,» sõnas Tobi.

Sotši OMil on eestlanna stardis veel slaalomis, mis on kavas reedel. «Slaalomilks väga suuri ootusi ei sea, üritan ehk pisut agressiivsemalt sõita,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles