Londoni suveolümpial võidutsenud ameeriklanna liigub ka Sotšis kulla suunas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauryn Williams (vasakul) ja Elana Meyers on Sotši OMil liikumas kuldmedalite suunas.
Lauryn Williams (vasakul) ja Elana Meyers on Sotši OMil liikumas kuldmedalite suunas. Foto: SCANPIX

Kaks aastat tagasi Londoni suveolümpial kuldmedali kaela saanud ameeriklanna Lauryn Williams on kulla suunas liikumas ka Sotši talimängudel.

30-aastane Williams võitis Londonis kuldmedali naiste 4x100 m teatejooksus. Lisaks on tal 2004. aasta Ateena mängudelt ette näidata hõbemedal 100 m jooksust. Sotšis on Williams stardis naiste kahebobi võistlusel, kus ta hoiab koos Elena Meyersiga kahe sõidu järel liidrikohta.

Homme on kahebobidel kavas kaks viimast sõitu. Enne seda edestab USA esimene tiim Kanadat 0,23ga ja USA teist naiskonda 0,56 sekundiga. USA kolmas tiim, kus lööb kaasa ka tõkkesprinter Lolo Jones, hoiab kahe sõidu järel 11. positsiooni.

Seni on ainsa inimesena suutnud talialal ja suvealal OM-kulla võita ameeriklane Eddie Eagan, kes võitis 1920. aasta Antwerpeni mängudel kuldmedali poksis ja saavutas 1932. aasta Lake Placidi mängudel esikoha meeste neljabobi võistlusel. Seega võib Williamsist saada homme esimene naine, kes on kuldmedali võitnud nii suve- kui ka talimängudel.

Naistest on seni suve- ja talimängudel medali võitnud sakslanna Christa Luding ning kanadalanna Clara Hughes. Mõlemad suutsid talimängudelt võita kiiruisutamises kolm medalit, mille sekka kuulus ka üks kuldmedal. Suvemängudelt suutis Luding võita trekisprindis hõbeda ja Hughes teenis jalgratturite maanteesõidus kaks pronksist autasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles