Glebova lühikava ebaõnnestus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova Sotši olümpiajääl.
Jelena Glebova Sotši olümpiajääl. Foto: SCANPIX

Täna peeti Sotši olümpial iluuisutamise naiste üksiksõidu lühikava, kus oli stardis ka Jelena Glebova. Kahjuks esimesena jääle läinud Glebova võistlus ebaõnnestus, ta teenis vaid 46,19 punkti ja sai 30 võistleja seas 29. koha ning vabakava esitama ei pääsenud. Lühikava parim oli  lõuna-korealanna Kim Yuna, kes teenis 74,92 punkti. Järgnesid venelanna Adelina Sotnikova 74,64 punktiga ja itaallanna Carolina Kostner 74,12 punktiga. 

Võistluse käik:

Kõik 30 sportlast on oma etteaste teinud ja parima skooriga pääses edasi vabakava esitama lõuna-korealanna Kim Yuna, kes teenis 74,92 punkti. Jelena Glebova oli 46,19 punktiga 29.

24 naist on oma kava esitanud. Juhib ikka lõuna-korealanna Kim Yuna, kes teenis 74,92 punkti. Jelena Glebova teenis vaid 46,19 punkti ja on eelviimasel kohal.

Oma võistlussõidu on teinud 18 võistlejat, Jelena Glebova hoiab hetkel 46,19 punktiga eelviimast ehk 17. positsiooni. Juhib lõuna-korealanna Kim Yuna, kes teenis 74,92 punkti. Vabakavasse pääseb 30st võistlejast 24 paremat, Glebova edasi ei pääse.

12 naist on jääl käinud, liidriks läks ameeriklanna Polina Edmuns, kes teenis 61,04 punkti. 46,19 punkti sanud Jelena Glebova on 11. ehk eelviimane.

Kui jääl on käinud kaheksa uisutajat, on Glebova viimasel kohal. Liidriks on tõusnud kanadalanna Kaetlyn Osmond 56,18 punktiga. 

Glebova on esimesena jääl. Glebova tegi kavas ka mõned vead ja teenib sõidu eest vaid 46,19 punkti. Kui kolm naist on sõitnud, on liider kanadalanna Gabrielle Daleman 52,61 punktiga, Glebaova kolmandal kohal.

Võistluse eel:

«Kindel eesmärk on sõita mõlemat kava. Usun, et minu tase on selleks piisav, ja seepärast harjutangi korraga mõlemat programmi,» sõnas Glebova eilsel treeningul.

Jaanuaris toimunud iluuisutamise EMil sai Glebova 7. koha, püstitades 155,71 punktiga isikliku rekordi.

Sotši olümpia tiitlijahti alustab ka Vancouveri võitja ja valitsev maailmameister, korealanna Yuna Kim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles