Mis ühendab Zinedine Zidani ja Jackie Chani?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis ühendab Zinedine Zidani ja Jackie Chani?
Mis ühendab Zinedine Zidani ja Jackie Chani? Foto: SCANPIX

Hiina ei pääsenud jalgpalli MM-finaalturniirile, kuid sellegi poolest on jalgpall seal ikka populaarne.

Põhjus selles, et hiinlased ühendasid omavahel traditsioonilised võitluskunstivõtted ja jalgpalli, kirjutab AFP.

Tulemuseks on spordiala, kus oleks nagu Zinedine Zidane`i ja Jackie Chani oskused ühte sulanud.

Kung fu jalgpalli õpetatakse ja harrastatakse näiteks Pekingi eeslinnas asuvas võitluskunstide koolis. Hiina jalgpallifännide arvates on hiinlastest jalgpallurite tase alla maailma keskmise, kuid uue jalgpallimänguga loodetakse olukorda parandada.

Kung fu jalgpalli looja Kung Debao arvates leiutas ta alal, mis aitab Hiina jalgpallimeeskonda treeningutel. Ta lisas, et võitluskunstid valmistavad jalgpallureid ka vaimselt ette ning annavad parema kehavalitsemise.

«Olen juba lapsest saadik harrastanud jalgpalli, kuid nüüd lisasin juurde ka võitluskunstid. Nende kahe ala ühendamise tulemus on suurepärane. Jalgpall võib Hiina nõrk kohta olla, kuid seda ei ole meie traditsioonilised võitluskunstid,» selgitas uue jalgpalli asjatundja Xu Jiawei.

Kung fu jalgpall ei ole väljapool Hiinat veel kuigi populaarne, kuid juba mõnedes USA ja Euroopa võitluskunstide koolides on hakatud selle vastu huvi tundma.  

Videot vaata siit.l

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles