Korvpallikoondisel lihtsam pääseda EMile, kuid süsteem veel selgusetu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Loide
Karel Loide Foto: SCANPIX

Eile selgus, et 2013. aasta korvpalli EMile pääseb senise 16 riigi asemel 24 riiki. Peale selle kaotatakse ära B-divisjon.


Seega pääseb Eesti koondis olenemata selle ja järgmise suve mängude tulemustest taas valikturniiril heitlema Euroopa tippriikidega ehk võistkondadega, kes kuuluvad praegu A-divisjoni.

«Mängud B-divisjonis on heaks ettevalmistuseks ning hästi esinedes võib tulevikus saada loosimiseks parema asetuse,» sõnas Eesti Korvpalliliidu peasekretär Karel Loide.

Nimetatud kaks muutust on küll kindlad, aga pole selge, millisel aastaajal valikturniir toimub ning kui suured alagrupid moodustatakse.

«Veel ei ole teada, millises formaadis mängitakse. Suurriigid (seitse-kaheksa riiki – toim) pääsevad arvatavasti ka edaspidi otse finaalturniirile,» täpsustas Loide. «Esialgu tõenäoliselt nii palju muutusi ei tule ja seniste vestluste põhjal võib arvata, et mängud toimuvad ka edaspidi suvel.»

Ühtlasi otsustati, et 2013. aasta EMiks võivad meeskonnad turniirile kaasa võtta 14 mängijat, kellest tuleb igaks mänguks üles anda 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles