Jelena Gleboval jäi hea vorm kasutamata

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova pettus oma eilses sõidus.
Jelena Glebova pettus oma eilses sõidus. Foto: Reuters/ScanPix

«Tean, et olen suurepärases vormis, aga kui sa ei suuda seda võistluse ajal välja näidata, on pettumus väga suur,» lausus Jelena Glebova, kes leppis Sotši olümpia iluuisutamisvõistluses naiste üksiksõidus 29. kohaga. Glebova ei kukkunud küll kordagi, kuid tema esinemine ebaõnnestus.

Veel teisipäeval pakatas Glebova optimismist ja uskus, et on oma kolmandal olümpial valmis hästi võistlema. See oleks tähendanud kohta teise kümne keskel. Paraku ebaõnnestusid tal lühikavas kaks hüpet: kahest kolmesest koosneva kaskaadi asemel hüppas ta kolmese ja kahese ning axel tuli ainult ühene.

Kaks nii tõsist eksimust tähendasid aga umbes miinus kümmet punkti. Kohtunikud hindasid tema lühikava 46,19 punktiga, mida on kaheksa ja poole võrra vähem kui kuu tagasi EMil, kus ta lõpuks pälvis kõrge 7. koha.

«Ma ei tunnetanud täna (eile) jääd nii hästi kui treeningutel,» tõdes Glebova. «Närveerisin üle ja jalad polnud nii pehmed kui trennis, vaid hoopis kanged.»

Glebova oli eile esimene võistleja. Päev varem pidas ta seda pigem positiivseks, kuid eile tõdes, et seekord oli ta närvis ega suutnud isegi pärast soojendust rahuneda. Treener Igor Krakoveci jaoks tuli hoolealuse närvilisus üllatusena.

«Meie alal pole tähtis see, mida sa teed treeningul, vaid see, mida sa suudad kahe minuti jooksul jääl olles näidata. Treeningul võid teha ka neljakordseid hüppeid, võistluses pole sellest mingit abi,» nentis ta.

Lühikava järel juhib naiste üksiksõitu Yuna Kim, Venemaa imelaps Julia Lipnitskaja asub 5. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles