Nädalavahetusel toimub võistlustantsu MK-etapp Tallinna Trofee

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ladina-ameerika tantsude meistrid Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova (tantsuklubi Kreedo Dance).
Eesti ladina-ameerika tantsude meistrid Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova (tantsuklubi Kreedo Dance). Foto: Külli Tedre

Sel nädalavahetusel toimub Audentese Spordikeskuses Eesti võistlustantsu suursündmus, tantsufestival Tallinna Trofee, kus võistlustulle astuvad enam kui kaks tuhat tantsijat.

Esmakordselt leiab Eestis aset ladina-ameerika ja standardtantsude tippvõistlus, Maailma Tantsuspordi Föderatsiooni kõrgeima kategooria maailmakarika etapp Grand Slam.

Kui MMile panevad riigid välja vaid oma parima paari, siis Grand Slamil osalevad kümned edukamad paarid sellistest tugevatest tantsumaadest nagu Venemaa, Itaalia, Hispaania, Saksamaa jt.

Publik saab nautida maailmatasemel võistlustantsu kolmel päeval. Maailma Tantsuspordiföderatsiooni (WDSF) kohapunkte annavad osalused esimesel kahel päeval peetavates standard- ja ladina tantsudes ning seejärel toimuvad esmaspäeval Eesti kümne tantsu meistrivõistlused. Pileteid saab kohapealt.

Laupäeval, 22. veebruaril on võistluspäeva peaalaks maailmakarika etapp täiskasvanutele standardtantsudes - WDSF Grand Slam Standard. Eesti parimatest paaridest osalevad laupäeval peaalal valitsevad Eesti meistrid Andres Liiv ja Kristin Vaha (tantsuklubi Mustang), Ergo Lükk ja Baile Orb (Tantsukool Laguun) ning Alari Liiv ja Gerli Vinkel (tantsuklubi Mustang).

Pühapäeval, 23. veebruaril pälvivad publiku suurima tähelepanu aga temperamentsed ladinistid ehk selgitatakse välja Grand Slami võitja täiskasvanute ladina-ameerika tantsudes. Eesti suurimad lootused on kindlasti Eesti meistrid Konstantin Gorodilov (tantsuklubi Kreedo Dance) ja Dominika Bergmannova ning Juri Kagan ja Anastasiia Selivanova (Tantsukool Tango).

Tantsupaarid võistlevad kokku kuues vanuseklassis nii standard- kui ka ladina-ameerika tantsudes.

Esmaspäeval, 24. veebruaril aga leiavad aset terve päeva vältavad võistlused kümnes tantsus, et selgitada välja Eesti parimaid paare laste, juuniorite, noorte ja täiskasvanute vanuseklassis. Täiskasvanute maailmakarika etapi ja Eesti 10 tantsu meistritiitli kõrval jagatakse turniiri käigus medalikomplektid ka mudilaste ja laste vanuserühmades.

Alates 2011. aastast korraldatav võistlus toimub ligi 20 riigi tugevamate paaride osalusel, kokku tuhat paari ning võistlusi hindab 13 maailmatasemel kohtunikku kokku 13 maalt. Grand Slami auhinnafondiks on enam kui 17 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles