Valverde võistluskeeld kergitas Evansi UCI edetabeli liidriks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cadel Evans
Cadel Evans Foto: AFP / Scanpix

Kuna hispaanlasele Alejandro Valverdele määrati kaheaastane võistluskeeld, siis tõuseb tema asemel maanteeratturite UCI edetabeli liidriks austraallane Cadel Evans.

Tänu Giro d’Italia viiendale kohale edetabeli neljandalt positsioonilt teiseks tõusnud austraallane on tänu Valverde eemaldamisele ülivõimas liider. Tal on 374 punkti teisel kohal asuva Philippe Gilbert’i 294 vastu, kirjutab ERR Sport.

Giro võitja Ivan Basso kerkis edetabelis 206 punktiga kuuendale kohale, David Arroyo on tänu velotuuri teisele kohale 15., Vincenzo Nibali tõusis kolmanda koha eest saadud punktidega 63. kohalt 13. ja neljanda koha saanud Michele Scarponi vahetas 24. koha kaheksanda vastu.

Rein Taaramäe jagab 100 punktiga 24. kohta. Riikide arvestuses juhib Hispaania Itaalia ja Belgia ees. Eesti on tänu Taaramäe punktidele 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles