Rootsi treenerid: Soome väravavahil on nõrk koht, ta pole üliinimene

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuukka Rask treeningul.
Tuukka Rask treeningul. Foto: SCANPIX

Täna peetakse Sotši olümpial põnev meeste jäähoki poolfinaal, kus vastamisi igipõlised rivaalid Soome ja Rootsi.

Rootsi koondise abitreener Rikhard Grönborg ja väravavahtide treener Stefan Ladhe on eriti põhjalikult uurinud soomlaste puurivahti Tuukka Raski, keda peavad Soome võtmemängijaks.

«Temast sõltub soomlaste mängus väga palju. Kuid me teame, kuidas teda üllatada, Tuukka ei ole üliinimene,» oli Grönborg Aftonbladeti veergudel enesekindel. «Külgliikumine on tema nõrgaks küljeks, seetõttu peame ta värava ees liikuma sundima,» lisas Grönberg. «Raskil on väga kiired refleksid ja ta katab väravat hästi,» kiitis ta Soome väravavahti. Vahetult enne mängu selgus aga, et Rask on haigestunud ja ei saa tänases mängus soomlasi aidata.

«Nad alistasid Venemaa, seega on järelikult neist tugevamad. Soomlased teevad väga palju tööd, ehk rohkem kui teised siinsed tiimid,» rääkis rootslaste peatreener Pär Mårts Iltalehti vahendusel.

«Nad on kaitses tugevad ja loomulikult on Soome väravavaht väga hea. Peame nende alistamiseks kõik mängu panema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles