USA meedia: soomlased rikkusid Sotšis mänguilu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sami Jauhojärvi
Sami Jauhojärvi Foto: SCANPIX

USA mainekas väljaanne The Wall Street Journal kirjutas, et soomlased on Sotšis need, kes rikkusid mänguilu.

Ajakirjanik Matthew Futtermani arvates on «väikesest Soomest saanud Sotši olümpiamängude ilu rikkuja ja tõrvaplekk».

Soome sõna otseses mõttes hävitas jäähokikohtumises selle nädala kolmapäeval Venemaa.Samuti tegid seda Soome murdmaasuusatajad.

«Sami Jahuojärvi oli see, kes sõna otseses mõttes tõukas meeste paarissprindis rajalt Saksa ankrumehe Tim Tscharnke, kes esitas selle kohta protesti,» kirjutas Futterman.

Jauhojärvi sõnul liikus ta reeglite kohaselt.

Saksamaa esitas protesti, kuid seda ei rahuldatud. Soome sai paarissprindis kulla ning Saksamaa langes medalite edetabelis Norra taha. Norra on nüüd Sotšis esikohal üheksa kuldmedaliga, Saksamaal on neid kaheksa.

Futtreman jätkas, et Soome rikkus mängu ilu ka naiste lumelauasõidus, kus arvati USA domineerivat ning naiste  murdmaasuusatamise teatesõidus, kus Norra ei saanud «kindlat» kuldmedalit. Soome sai mõlemal võistlusel hõbeda.

«Olümpia hakkab otsa lõppema, kuid olge soomlastega ettevaatlikud, sest nad võivad äkki veel midagi korda saata,» lõpetas ameeriklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles