Ametlik: Saksamaa laskesuusataja põrus Sotšis dopinguga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Sachenbacher-Stehle
Evi Sachenbacher-Stehle Foto: SCANPIX

Saksamaa Suusaliit kinnitas, et Sotši olümpiamängudel on dopinguga vahele jäänud nende laskesuusataja. Positiivseks on osutunud nii A- kui ka B-proov.

Sakslased kinnitasid, et dopinguga patustanud sportlane jäi vahele stimulandi kasutamisega. Kui esmalt ei öeldud patustaja nime ametlikult välja, siis hiljem kinnitas Saksamaa Olümpiakomitee, et patustajaks on kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Evi Sachenbacher-Stehle, kirjutab Eurosport.

Täna jäeti Sachenbacher-Stehle kõrvale teatesõidus osalenud Saksamaa laskesuusanaiskonnast. Esmalt teatati, et põhjuseks on sportlase keskendumisraskused, kuid nagu hiljem selgus oli põhjuseks positiivne dopinguproov. Saksamaa Olümpiakomitee teatas, et sportlane saadeti juba ka mängudelt koju.

«Minu jaoks on tegemist kõige hullema õudusunenäoga. Ma ei kujuta ette, kuidas ma võisin anda positiivse dopinguproovi,» teatas Sachenbacher-Stehle ametliku pressiteate vahendusel. «Võin kinnitada, et ma ei ole kunagi kasutanud teadlikult keelatud aineid ja ma kavatsen teha kõik, et olukorrale lahendus leida.»

Lisaks anti teada, et stimulandi kasutamisega on Sotšis vahele jäänud ka üks Itaalia bobisõitja, kelleks Itaalia meedia teatel on William Frullani.

Ametnike teatel testiti mõlema sportlase proove eile ning täna ja mõlema sportlase proovist leiti stimulandi jälgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles