Ilmar Kullami Fond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kullam
Ilmar Kullam Foto: Eesti korvpalliliit

Eesti Korvpalliliit on veendumusel, et tänases Eesti spordisüsteemis on mitmeid puudujääke, mistõttu üks olulisemaid lülisid süsteemis, treener, on jäänud piisava toetuse ja tähelepanuta.

Treeneri sotsiaalset staatust tuleb oluliselt tõsta, et avalikkus teadustaks treeneri rolli noore põlvkonna kasvatamisel ja väärtushinnangute kujundamisel.
 

Eesti Korvpalliliidu initsiatiivil loodi Rahvuskultuurifondi juurde 2008 aastal

Ilmar Kullami Fond, mille eesmärk on toetada tulemuslikke noortetreenereid stipendiumiga.

Pühendunud treener teeb tööd pahatihti oma pere arvelt, sest treeningud toimuvad sageli õhtusel ajal ja võistlused enamasti nädalavahetustel. Trenni läheb laps vabatahtlikult ja on hea, kui treener on talle eeskujuks. See ei ole pelgalt vaba aja veetmine, kuna hea treener õpetab ja motiveerib last pingutama ning eesmärgi nimel tööd tegema. See on just see, mida me üldse elus läbilöömiseks vajame – eesmärgipärast ja pühendunud tööd.

Miks just Ilmar Kullami Fond? Sest Eesti korvpalli Grand Old Man Ilmar Kullam ei vaja vanemale põlvkonnale tutvustamist. Suurepärase mängijana on ta tulnud Helsingi Olümpiamängudel hõbedale ja on Euroopa meister. Rohkem on ta aga meie rahva mällu sööbinud kui Kuldse Kalevi ja Eesti koondise treener. Need emotsioonid, mida pakkusid Priit Tomson, Jaak Lipso, Jaak Salumets, Anatoli Krikun ja Aleksei Tammiste Ilmar Kullami juhtimisel, on paljudele igaveseks meelde jäänud. Edukad mängud USA koondise ja AKSK-ga väljusid spordi raamidest ja näitasid, et ka endast võimsamatele on võimalik pühendumise, tahte ja nutikusega vastu hakata ning võita. Suurt rolli mängis tolleaegses edus korvpalli akadeemik Ilmar Kullam, kes oma isikuga teenis mängijate vaieldamatu austuse. Treener on kindlasti üks parimaid ja eredamaid juhi kujusid ja omab keskset rolli nii edus kui ka ebaedus. Ilmar Kullami Fondi kaudu on kõigile korvpallisõpradele loodud võimalus anda oma panus toetamaks neid pühendunud treenereid, kes kasvatavad mitte ainult korvpalli järelkasvu, vaid tulemusele ja saavutustele orienteeritud uut põlvkonda.

Eesti Korvpalliliit palub kõigil, kellel võimalik ning kes usuvad antud eesmärki, toetada asutatud fondi!

2009 aasta lõpus määrati esimene Ilmar Kullami fondi stipendium noortetreener Indrek Ruudule, kes on pühendunult töötades eeskujuks nii noortele kui teistele treeneritele. Tema käe all on edukalt esienud nii Rapla Korvpallikooli kui Eesti noortekoondiste võistkonnad.

Ilmar Kullami Fondi detailid:

Annetust Ilmar Kullami fondi toetamiseks saab teha SA Eesti Rahvuskultuuri Fond arveldusarvele221001101347 Hansapangas.

Selgituseks tuleb kirjutada „Annetus Ilmar Kullami fondi“.

Eraisikute poolt tehtud ülekannetel võimalusel lisada ka isikukood (maksuvabastuse taotlemiseks) ja aadress (tänukaardi saatmiseks).

Täpsemat infot fondi kohta ja juba oma annetuse teinud isikute kohta on võimalik leida siit.

Isikute link.

Täname kõiki, kes on tänaseks oma panuse andnud ja aidanud fondi koguda juba üle miljoni krooni!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles