Saksamaa koondis avalikustas Sachenbacheri poolt kasutatud keelatud aine

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa olümpiakoondise juht Michael Vesper.
Saksamaa olümpiakoondise juht Michael Vesper. Foto: SCANPIX

Saksamaa olümpiakoondise juht Michael Vesper avalikustas täna Sotši olümpiamängudel toimunud pressikonverentsil, millise aine tarvitamisega jäi vahele nende kuulus laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle, kes andis positiivse A- ja B-proovi. Vesperi sõnul kasutas Sachennacher-Stehle stimulanti nimega metüülheksaneamiin.

Täna hommikul avalikustasid mitmed väljaanded, et Sotšis on sportlastelt võetud positiivseid dopinguproove. Päeva lõpuks selgus, et keelatud stimulandi kasutamisega on vahele jäänud teiste hulgas ka nimekas sakslanna Sachenbacher-Stehle, kes Saksamaa olümpiakoondise poolt kohe koju saadeti.

Õhtul peetud pressikonverentsil avalikustas Saksamaa delegatsiooni juht Vesper, et laskesuusakuulsus jäi vahele stimulandiga metüülheksaneamiin, mille näol on tegemist keelatud ainega, mida sageli siiski sportlaste toitumiskavadesse lülitatakse. Saksamaa väljaanded vahendasid, et metüülheksaneamiin arvati keelatud ainete nimekirja mõned aastad tagasi ning selle peamiseks mõjuks on nii-öelda rasva põletamine ja keerulistes tingimustes hapniku tarbimise parandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles