KK Pärnu teenis koduliigas võidulisa

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Vahter KK Pärnu särgis.
Janis Vahter KK Pärnu särgis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti korvpallimeistrivõistluste tänases ainsas kohtumises võõrustas KK HITO külalisi Korvpalliklubi Pärnu meeskonnast. Mängu võitis Pärnu 88:73.

«Ma kartsin selle mängu pärast, kuna Toomas Raadik ei läinud kaasa haiguse tõttu ja Heiko Rannula oli vahetult enne palavikus ning seis oli küllaltki raske. Sel korral siiski tundus, et tuli kindlalt see võit. Hea meel on võidu üle vastase kodus,» rääkis KK Pärnu mänedžer Mait Käbin.

Esimene veerandaeg möödus küllaltki tasavägiselt. Veidi aktiivsemaks pooleks olid siiski pärnakad, kes hoidsid pidevalt mõnepunktilist edu, juhtides pisikesele pausile minnes 19:14. Teisel veerandil kasvas vahe veelgi. Pärnakad said rohkelt kordusviskeid, kasvatades nende abil oma skoori. Poolajaks olid külalised ees juba 50:36.

«Ei saanud mängu alguses oma kaitset korda. Lasime vastastel domineerida ründelauas ja nii on keeruline mängu võrdsena hoida. Hävisime lauavõitluses, mistõttu Pärnu sai kergeid kordusviskeid. Lootsime ise rohkemat sellest mängust,» oli KK HITO peatreener Priit Sternhof mängu tulemuses pettunud.

Teine poolaeg ei toonud mängu muudatust. Pärnakad olid esimese kahe veerandiga saanud mängulusti kätte, hoides liidriohjasid kindlalt enda valduses. KK HITO küll üritas kodupubliku ees pärnakaid murda, kuid tulutult. Kohtumise lõppedes olid tablool KK Pärnu 88:73 võidunumbrid.

Kaheksa mehega Jõhvi sõitnud pärnakate parim oli Nemanja Miljkovic, kes viskas 25 punkti ja korjas lauast 17 palli. Janis Vahter lisas 19, Heiko Rannula 11 ning Rannar Raap 10 silma. HITO poolelt tõi Siim Laur 23 ning Joseph Prophet 12 punkti.

Turniiritabel: 1. Tartu Rock 21 võitu/1 kaotus, 2. BC Kalev/Cramo 19/2, 3. Rakvere Tarvas 18/6, 4. KK Pärnu 10/9, 5. TTÜ 11/13, 6. Tallinna Kalev 10/13, 7. TYCO Rapla 6/15, 8. Valga/Maks&Moorits 5/18, 9. KK HITO 0/23. (meeskonnad on reastatud võiduprotsendi alusel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles