Algo Kärp võitis Skandinaavia karikavõistluste etapi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp.
Algo Kärp. Foto: Eesti Suusaliit

Otepääl, Tehvandi Spordikeskuses toimunud murdmaasuusatamise Skandinaavia karikavõistluste etapil olid täna kavas ühisstardiga klassikadistantsid. Meeste distantsil võttis võidu Algo Kärp, parim Eesti naine oli täna Triin Ojaste 15. kohaga.

Meestel tuli 2,7 km ringi läbida seitse korda ning Eestile tõi esikoha Algo Kärp ajaga 49:47,2. Kogu sõidu vältel liidergrupis püsinud Kärp sõitis konkurentidega vahe sisse eelviimasel ringil ning edestas teiseks tulnud soomlast Ari Luusuat 10 sekundiga. Kolmas koht kuulus ülipõnevas finišiheitluses Oeyvind Moen Fjeldile Norrast (+10,2). Kokku oli täna stardis 107 meest.

Naised läbisid täna 2,7 km ringi neli korda ning esikoha võttis Kathrine Rolsted Harsem Norrast. Vaid 0,7 sekundilise kaotusega oli teine Marika Sundin Rootsit ning kolmas koht kuulus samuti rootslannale Magdalena Pajalale (+1,9). Eesti naistest oli täna parimana Triin Ojaste 15., kaotust võitjale kogunes +1:02,8. Kolmekümne parima sekka mahtusid veel Piret Pormeister 20. (+1:57,7) ja Kati Tammjärv 25. (2:19,8).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles