Isikliku rekordi jooksnud Raja: suhtumine kui profil, tingimused mitte

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustiku talviste Eesti meistrivõistluste teisel päeval hoolitses säravaima tulemuse eest Andres Raja, kes jooksis 60 m tõkkejooksus iskiku rekordi 7,82.
Kergejõustiku talviste Eesti meistrivõistluste teisel päeval hoolitses säravaima tulemuse eest Andres Raja, kes jooksis 60 m tõkkejooksus iskiku rekordi 7,82. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli spordihoones toimunud talvistel Eesti meistrivõistlustel kergejõustikus võitis meeste 60 meetri tõkkejooksu Andres Raja, kes püstitas ajaga 7,82 isikliku rekordi. Mehe varasem tippmark 7,87 pärines 2011. aastast.

Raja tunnistas, et viimasel paaril nädalal valmistus ta ainult tänaseks võistluseks. Mees on saanud õppimise kõrvalt korralikult treenimisele keskenduda, kuid tingimused pole siiski maailma tipptasemega võrreldavad. «Ütleme nii, et suhtumine on nagu profil, aga tingimused mitte,» arutles sportlane pärast tänast jooksu. Rajale valmistas head meelt, et Keiso Pedriksi näol on tekkinud uus tugev konkurent. Pedriks jooksis eeljooksus välja 7,94, kuid finaalis jäi tema ajaks 8,13. «Teadsin, et pean võidu nimel kõvasti pingutama. Kahjuks Pedriks komistas finaalis,» rääkis Raja.

Rajal on täidetud Euroopa meistrivõistluste norm 110 m tõkkejooksus ning seetõttu saab ta kergejõustiku liidult toetust. «Toetus on mul tagatud. Olen neile tänulik, sest ega neil ka rahaga priisata ei ole. Lisaks aitavad mind paar sõpra,» selgitas mitmevõistleja, kes proovib lähiajal rahalisi vahendeid veel parandada. «Omalt poolt teen kõik, et saaksin suvel vähemalt ühel kümnevõistlusel osaleda nii, et ettevalmistus on tehtud professionaalsetes tingimustes.»

Talviste võistluste eesmärk on Rajal näidata, et on elus ja terve. «Vahepeal tegin pool aastat sisuliselt hobisporti. Nüüd olen õnneks saanud treenriõpingute kõrvalt ise korralikult trenni teha. Saan näidata, et olen konkurentsivõimeline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles