NBAs tehti ajalugu: väljakul käis esimene avalikult homoseksuaalne mängumees

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jason Collins (vasakul) ja Pau Gasol.
Jason Collins (vasakul) ja Pau Gasol. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA oli eile ajalooline hetk, kui esmakordselt käis väljakul avalikult oma homoseksuaalsust tunnistanud Jason Collins - tegemist oli maailma kõige tugevama korvpalliliiga esimese homoseksuaalse mängija debüüdiga.

35-aastane Collins tunnistas juba möödunud aasta kevadel, et on homoseksuaalne, ent teenis oma esimese lepingu pärast seda avaldust alles eile, mil ta sõlmis Brooklyn Netsiga 10-päevase lepingu. Seega oli kogenud mängumehe ja NBA kui liiga jaoks eilne matš esimene mäng, milles on väljakul käinud avalikult homoseksuaalne korvpallur.

Collinsi praegune koduklubi Nets kohtus eilses mängus Lakersiga ning Collins teenis mänguaega veidi rohkem kui 11 minutit, selle ajaga jäi tema arvele kaks lauapalli, kaks vaheltlõiget ja üks pallikaotus. NBA ametlik koduleht vahendas enne mängu Collinsi sõnu, mille järgi oli kogenud mängumehel enda sõnul piisavalt tegemist mängujooniste selgekssaamisega ning ajalukku oma jälje jätmisele ta ei keskendunud.

Nets võitis eilse kohtumise Lakersi vastu 108:102.

Collins alustas oma profikarjääri samuti Netsis, kuigi toona - 2001. aastal - kandis see nime New Jersey Nets. 213 cm pikkune keskmängija on karjääri jooksul pallinud veel ka Memphise, Minnesota, Atlanta, Bostoni ja Washingtoni meeskondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles