Grand Slam Tallinn Trophy esikohad läksid Venemaale ja Itaaliasse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ladina tantsude võitjad Aniello Langello - Khrystyna Moshenska.
Ladina tantsude võitjad Aniello Langello - Khrystyna Moshenska. Foto: Helmuth Roland/WDSF

Sel nädalavahetusel toimud Tallinnas võistlustantsuvõistlus Grand Slam Tallinn Trophy, mis tõi tantsuplatsile 161 paari standardiste ja 179 paari ladiniste 21 riigist

Võistluste esimene päev tõi tantsupõrandale standardtantsude tantsijad. Veerandfinaali jõudsid eestlastest kokkuvõttes 16. jäänud Madis Abel - Aleksandra Galkina (tantsuklubi Leevi), valitsevad Eesti meistrid Andres Liiv ja Kristin Vaha (tantsuklubi Mustang), kes said kokkuvõttes 22. koha, ning Tantsukool Laguuni paar Ergo Lükk ja Baile Orb, kes said 24. koha. Esikoha võitis Venemaa paar Dmitri Žarkov - Olga Kulikova.

Standardtantsude esikolmik Grand Slamil:
1. Dmitri Žarkov / Olga Kulikova, Venemaa, 193,143 punkti
2. Nikolai Darin / Natalia Seredina, Moldova 178,671 (240)
3. Evaldas Sodeika / Ieva Zukauskaite, Leedu 177,329 (253)

Pühapäeval astusid omakorda võistlustulle ladinistid ning kohal olid kõik maailma tipp-paarid. Eestlased ladina-ameerika tantsudes veerandfinaali ei küündinud. Parimate Eesti paaridena olid Konstantin Gorodilov-Dominika Bergmannova 14. kohal ja Juri Kagan – Anastassia Selivanova 19. kohal.

Valitsev kahekordne maailmameister Aniello Langello - Khrystyna Moshenska ei teinud endile allahindlust ka Tallinna etapil, võttes oma tugevaimas tantsus – pasodooblis - maksimumpunktid pea kõigilt kohtunikelt ning said esikohti iga tantsu eest.

Ladina-ameerika tantsude esikolmik:
1. Aniello Langella / Khrystyna Moshenska, Itaalia 198,429 punkti
2. Gabriele Goffredo / Anna Matus Moldova 190,058
3. Armen Tsaturjan / Svetlana Gudõno, Venemaa 185,013

Esmakordselt Eestis aset leidnud standardtantsude ja ladina-ameerika tippvõistlust, Maailma Tantsuspordi Föderatsiooni kõrgeima kategooria maailmakarika etappi Grand Slami peetakse siin nüüd neljal järjestikusel aastal.

Alates 2011. aastast korraldatav võistlus toimub ligi 20 riigi tugevamate paaride osalusel, kokku osaleb tuhatkond paari ning võistlusi hindab 13 maailmatasemel kohtunikku kokku 13 maalt. Grand Slami auhinnafondiks siin on enam kui 17 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles