Värske olümpiahõbe tunnistas norralase takistamist: Sundby vihastas paljusid venelasi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Võlegžanin (vasakul) on napilt edestamas Martin Johnsrud Sundbyd (paremal), Ilja Tšernousov (keskel) on end sõitnud pronksile.
Maksim Võlegžanin (vasakul) on napilt edestamas Martin Johnsrud Sundbyd (paremal), Ilja Tšernousov (keskel) on end sõitnud pronksile. Foto: SCANPIX

Eile Sotši taliolümpiamängudel kavas olnud meeste 50 km ühisstardiga vabatehnikasõidus hõbemedali võitnud Maksim Võlegžanin tunnistas, et takistas finišikoridoris meelega neljanda koha saanud norralase Martin Johnsrud Sundby teed, et kätte maksta medali eest, mille Sundby napsas Võlegžanini eest suusavahetusega sõidus.

Eile kavas olnud 50 km sõidus hõivasid kõik kolm medalikohta venelased: olümpiavõitjaks tuli Aleksandr Legkov, hõbe läks Võlegžaninile ning pronksi võttis Ilja Tšernousov. Sealjuures norralane Sundby kaotas pronksmedali heitluses Tšernousovile vaid 0,2 sekundiga.

Ilmselt kõige rohkem nautis Sundby medalist ilmajäämist just hõbemedalimees Võlegžanin, sest olümpia alguses kavas olnud meeste 15 km + 15 km suusavahetusega sõidus oli just Sundby see, kes venelaste väitel finišikoridoris rajavahetamisega reeglite vastu eksis ning Võlegžaninilt medali näppas - venelane kaotas toona pronksi vaid 0,1 sekundiga.

Eilse hõbemedali näol magusa revanši saanud Võlegžanin tunnistas, et tal oli hea meel just Sundbyd võita. «Ma ei õõnestanud tema sõitu otseselt, kuid panin tal tee kinni. Ennetasin seda, et ta saaks teha taktikalise käigu ja mööda sõita,» rääkis Võlegžanin väljaandele Sport-Ekspress.

«Sundby on siin ärritanud liiga paljusid venelasi ja kõik on tema vastu. Oli suurepärane, et saime kõik kolmekesi poodiumil olla,» lisas õnnelik olümpiahõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles