CAS vabastas jamaikalannast olümpiavõitja täielikult dopingusüüst

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronica Campbell-Brown.
Veronica Campbell-Brown. Foto: Raigo Pajula

Jamaika sprinteri Veronica Campbell-Browni advokaat teatas, et Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) mõistis tema kliendi dopingutarvitamise süüdistuses täielikult õigeks.

200 meetri kahekordne olümpiavõitja Campbell-Brown andis eelmise aasta mais positiivseks tunnistatud proovi, tema organismist leiti hüdroklorothiatsiidi nimelist diureetikut, mida peetakse dopingaineid varjavaks aineks. Advokaat Harold Jacobs kinnitas nüüd Reutersile, et süüdistus on tühistatud. «Kõik tema varasemad tulemused kehtivad taas ning ta võib otsekohe võistlema asuda,» sõnas Jacobs kirja teel, lisades, et jamaikalanna kavatseb osaleda märtsis Poolas toimuval sise-MMil.

Jacobsi sõnul võeti Campbell-Brownilt väidetav positiivne proov Kingstonis toimunud võistlustel ning seda tehti äärmiselt ebaprofessionaalselt. «Proovi hoidmisel rikuti seda ning seetõttu on igasugused testid osutunud ebausaldusväärseks,» sõnas Jacobs. CAS kohustas ühtlasi Jamaika kergejõustikuliitu tasuma osa Campbell-Browni kohtukuludest. Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF teatas kohe pärast Campbell-Brownile esitatud dopingusüüdistust, et nimetatud diureetiku tarvitamine ei too tõenäoliselt kaasa pikka võistluskeeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles