Rahulolev Putin olümpiast: kes ei riski, see šampanjat ei joo

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin lausus eile lõppenud Sotši olümpiamänge kommenteerides, et Venemaa võttis nende korraldamisega suure riski, kuid see tasus end igati ära.

Kui olümpiamängude eel räägiti palju inimõiguste rikkumisest ja probleemidest olümpiarajatiste valmimisega, siis mängud ise teenisid Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt vaid kiidusõnu. Venemaa koondis lõpetas aga medalitabeli esimesel real, kogudes 13 kulda ja kokku 33 medalit.

«Võtsime kõik riski – mitte ainult meie, venelased, vaid ka meie sõbrad ROKis,» lausus Putin AFP vahendusel kohtumisel ROKi presidendi Thomas Bachi ja olümpiakomitee liikmetega. «Ka nemad riskisid, kui uskusid meisse.» Putin sõnul demonstreerisid olümpiamängud maailmale postsovjetliku Venemaa uut, mitmekülgset ja avatud nägu.

«Meil Venemaal on suurepärane ütlus: kes ei riski, see šampanjat ei joo. Seega tõstkem täna klaasid meie ühise saavutuse terviseks!» sõnas Putin.

Lisaks märkis Sotši medalivõitjatega kohtunud Putin, et rasked ajad Venemaa spordis on möödas. Nelja aasta eest Vancouveris võideti vaid kolm kuldmedalit. «Investeeringud ei läinud raisku. Vene sportlased pakkusid ootamatuid, aga seda meeldivamaid üllatusi,» sõnas Putin, kes tunnustas kõiki kodumaa olümpiavõitjaid ka nimepidi. President rõhutas, et olümpiadeviisi «tähtis pole võit, vaid osavõtt» ei tasu liialt sõna-sõnalt võtta. «Tervitan neid, kes võitlesid selle nimel, et tõuseksime suureks spordijõuks. Liidrite hulgas olemine on rahvusliku maine küsimus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles