Sotšis purjutanud Soome minister: on olnud meeldivamaid kojusõite

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Arhinmäki.
Paavo Arhinmäki. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel pärast Soome jäähokikoondise pronksmedalivõitu liialt vägijooke tarbinud ja hotelli naasmisel hokimeeste füüsilist tuge vajanud spordiminister Paavo Arhinmäki tunnistas ausalt, et sellega tema seiklused olümpial veel ei lõppenud.

«Medalipidu venis pikale ja kohvrid jäid Sotšisse. On olnud meeldivamaid kojusõite,» kirjutas Arhinmäki Twitteris. Pärast Sotšis toimunud vahejuhtumit tunnistas ta, et kaotas tõepoolest hotelli naastes meelemärkuse, kuid probleem polnud niivõrd alkoholis kui pigem üleväsimuses.

Parlamendiliige ja pikaaegne spordiametnik Ilkka Kanerva sõnas juhtunut kommenteerides Iltalehtile, et tema oma pikast karjäärist sarnast juhtumit ei mäleta. Kanerva arvates võiks minister edaspidi valida lõõgastumiseks mõne parema koha, näiteks kodu või suvila. «Kui minister tahab natuke võtta, siis loomulikult võib minister natuke võtta. Aga olümpiamängud ei ole just parim koht, kus pingeid maandada,» leidis Kanerva.

Lisaks märkis ta, et on piinlik, kui ministril jäävad pidutsemise tõttu töökohustused täitmata. Ilta-Sanomat väitis eile, et Arhinmäki oleks pidanud pühapäeval kohtuma Venemaa spordiministri Vitali Mutkoga, kuid ei suutnud kokkusaamisele jõuda. Nii Arhinmäki ise kui ka kohtumisel osalenud haridusministeeriumi osakonnajuhataja Harri Syväsalmi kinnitasid samas nagu ühest suust, et Arhinmäki ja Mutko kokkusaamist polnud kunagi kavas. Kanerva julges selles väites siiski kahelda. «See oleks olnud igati loomulik, sest kui neil kõlbas suvel Moskvas toimunud kergejõustiku MMi ajal kohtuda, siis miks mitte nüüd?» imestas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles