Kaire Leibak kohaneb uute trennidega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Leibak
Kaire Leibak Foto: Raigo Pajula

«Jooks läks aia taha, aga kolmikus teadsin, et olen umbes 13 ja poole meetri vormis. Ega ma suurt rohkem oodanudki! Midagi hullu pole!» Nii võttis hooaja avavõistluse kokku kolmikhüppaja Kaire Leibak.


Oma lemmikalal võidutses ta 13.44ga, 100 meetrit läbis aga enda kohta äärmiselt tagasihoidliku 13,02ga ja oli alles üheksas. See jooks pani Leibaku pead vangutama. «Mu oma vana kole jooks oli tagasi! Olen püüdnud seda küll lõhkuda, aga võistluse ajaks tuli millegipärast ikka tagasi. Ilmselt pole suutnud seda veel korralikult kinnistada,» nentis Leibak.

Pisut üle kolme kuu treener Andrei Nazarovi juhendamisel harjutanud endine juunioride maailmameister tõdes, et on uute treeningutega kenasti kohanenud.

Võrreldes varasemate hooaegadega oli kevadel põhitähelepanu vastupidavuse suurendamisel, ta jooksis palju lõike ning parandas ka jooksutehnikat. «Siin seda muidugi näha ei olnud,» muigas Leibak. «Aga treeningute juures on kõik teistsugune. Ma ei oska seda kõike niimoodi kokku võttagi. Tehnikat oleme palju muutnud.»

Mis kõige olulisem – Leibak naudib taas iga treeningut. «Trennid meeldivad mulle väga! Kõik on paigas ja äärmiselt professionaalne,» nentis ta.

Samas pole Leibak endale hooajaks kõrgeid eesmärke seadnud. Ta teab, et vana lõhkumine ja uue ehitamine võtab omajagu aega. Esialgu on tema ülesanne kohaneda uue treeneri, uute treeninguplaanide ja uue elukohaga.

«Kohanemine on hästi läinud, aga aega napib. Tänavu on eesmärgiks palju võistelda ja EMile pääseda. Selleks peaksin 13.75 hüppama,» lisas Tartust Tallinna kolinud Leibak.

Oma järgmise võistluse teeb Leibak võimaluse korral välismaal. Kodupublik saab teda taas näha 25. juunil Kuldliiga etapil Kohilas, kus Leibak lubas särtsakam olla. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles