Naine vormel-1 sarjas: ma pole lihtsalt üks blondiin, kes siin ringi uitab

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Williamsi sõitjad Pastor Maldonado, Valtteri Bottas ja Susie Wolff.
Williamsi sõitjad Pastor Maldonado, Valtteri Bottas ja Susie Wolff. Foto: SCANPIX

Pärast 22-aastast vaheaega teeb vormel-1 sarja võistlusnädalavahetusel taas kaasa naissõitja. Williamsi meeskond teatas nimelt, et kahel suvisel etapil pääseb reedesel treeningul rooli Susie Wolff, kes on võistkonna ametlik neljas sõitja.

«Asi pole selles, et olen naine, vaid selles, mida ma suudan,» sõnas Wolff Eurospordi vahendusel. «2014. aasta on minu karjääris murdeline, olen tänulik Williamsi meeskonnale, et olen saanud võimaluse end tõestada,» lisas 31-aastane Wolff.

«Usun, et eelmise aasta testimine näitas, et ma pole lihtsalt üks blondiin, kes siin ringi uitab. Just nii arvasid paljud minust varem.»

Wolff on aastaid võistelnud Saksamaal DTM-sarjas, mullu aga osales ta Williamsi roolis ametlikul testipäeval. Lisaks on šotlanna viinud läbi mitmeid sirgeteste.

Viimati istus naissõitja võistlusnädalavahetusel vormel-1 autos 1992. aastal, kui itaallannal Giovanna Amatil ebaõnnestus Brabhami roolis pääs Brasiilia etapi põhisõidule. Samal moel lõppesid ka Amati kaks varasemat katset vormel-1 sarja võidusõidul osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles