Kalju lisas meeskonda brasiillase ja Eesti noortekoondise ründaja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju president Kuno Tehva (vasakul) ja Fabio Prates.
Nõmme Kalju president Kuno Tehva (vasakul) ja Fabio Prates. Foto: Nõmme Kalju

Nõmme Kaljuga liitus Brasiilia jalgpallur Fabio Seravalli Prates, kes sõlmis klubiga üheaastase lepingu, võimalusega seda aasta võrra veel pikendada.

«Mul on väga hea meel liituda riigi ühe parima klubiga, kus on professionaalne suhtumine, kõrged eesmärgid ning suurepärase sisekliimaga meeskond,» sõnas Fabio, lisades: «Uuel hooajal on eesmärk meistriks tulla. Tahan tasuda klubile usalduse eest, mida on siin minusse näidatud.»

28-aastane keskväljamees Fabio on esindanud mitmeid kohvimaa klubisid, sealhulgas Brasiilia tõelist gigantklubi Sao Paulo SP-d ning samuti on tal kogemusi Vietnami, Hondurase ja Bangladeshi liigades. Kaljus hakkab osav karistuslöökide sooritaja kandma särki numbriga 20.

Lisaks liitub Kalju esindusmeeskonna treeningutega 17-aastane Eesti noortekoondise ründaja Andre Järva, kes paistis silma Peterburis toimuva Granatkini memoriaali turniiril Eesti U-19 koondises, kus lõpetati kõrge neljanda kohaga, olles kõigi kolme Eesti värava autoriks.

Järva puhul tasub välja tuua, et tegu on Nõmme Kalju taasasutaja ja Eesti jalgpallikoondise esimese taasiseseisvumisjärgse peatreeneri Uno Piiri lapselapselapsega. Mullu mängis ta Esiliiga B-s Tallinna FC Ararat TTÜ eest, kus lõi hooaja peale kokku 16 väravat.

Premium liiga hooaega alustab Kalju 1. märtsil, kui algusega kell 13.00 võõrustatakse Hiiu staadionil FC Infoneti. Mäng on otsepildis nähtav ka Postimehe spordiportaali vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles