Video ja fotod: 76ers külmutas Allen Iversoni numbri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihladelphia 76ers külmutas Allen Iversoni särginumbri.
Pihladelphia 76ers külmutas Allen Iversoni särginumbri. Foto: SCANPIX

Philadelphia 76ersi klubi korraldas korvpalliliigas NBA enne eileõhtust mängu Washington Wizardsiga austamistseremoonia kümme aastat klubis mänginud Allen Iversonile, kelle mängunumber 3 tõmmati pidulikult Wells Fargo Centeri lae alla.

Iversoni numbri uuteks naabriteks on Maurice Cheeksi nr 10 ja Charles Barkley nr 34. Kokku on Sixers klubi ajaloo jooksul külmutanud kaheksa numbrit, tuntumatest mängijatest kuuluvad sellesse ritta veel näiteks Wilt Chamberlain ja Julius Erving.

Sixers valis Iversoni 1996. aastal draft'is esimesena ning tagamängija veetis klubis kümme aastat, enne kui siirdus paariks hooajaks Denver Nuggetsisse. Vahepeal ka Detroit Pistonsis ja Memphis Grizzlieses mänginud Iverson naasis Sixersisse 2009. aasta sügisel, ent lahkus uuesti järgmise aasta veebruaris, tuues põhjuseks vajaduse hoolitseda tütre tervise eest.

2010. aastal sõlmis Iverson aastase lepingu Türgi klubiga Besiktas, ent jõudis nende eest pidada vaid kümme mängu ja sai siis vigastada. Need jäid ka Iversoni viimasteks mängudeks profikorvpallurina.

Iversoni karjääri edukaim hooaeg oli 2000-01, kui ta teenis hooaja parima mängija autasu ning vedas Sixersi NBA finaali, kus jäädi siiski 1:4 alla Los Angeles Lakersile. Iverson viskas finaali viies mängus vastavalt 48, 23, 35, 35 ja 37 punkti. Kokku jäi tema NBA-karjääri keskmiseks saagiks 26,7 punkti, 6,2 resultatiivset söötu ja 3,7 lauapalli.

Eile õhtul ei suutnud Sixers siiski Iversonile väärikat lahkumiskingitust teha, kaotades Wizardsile 103:122. Võitjate poolel viskas Trevor Ariza 40 punkti. Sixersile oli tegu juba 13. järjestikuse kaotusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles