Todt: autoralli MM-sari vajab muudatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Jean Todt sõnas, et tema arvates on autoralli MM-sarjas aeg muudatusteks ning avaldas, et sari vajaks rohkem tehasetiime.

Todt koostas töögrupi, kuhu kuuluvad Michele Mouton, Juha Kankkunen, Carlos Sainz, Guy Frequelin ning rallide korraldajad, grupi eesmärk on mõelda välja lahendus, kuidas MM-sarja paremaks muuta, vahendab Reuters.

«Ma ei saa sellest täpsemalt rääkida, kuna me pole veel kindlat lahendust leidnud, aga töötame selle kallal,» sõnas Todt. «Küll aga võin öelda, mis mulle praegu ralli MM-sarjas ei meeldi. FIA kalendrisse kuuluv rahvusvaheline võistlus peaks olema midagi erilist, mis tekitab emotsioone ja tõmbab publikut. Paraku praegu see nii pole.»

«Praegu on nii, et esimene katse algab hommikul kell pool kümme, keskpäeval tehakse lõunapaus, siis sõidetakse veel kolm katset ja lõpuks minnakse viieks koju,» jätkas ta. «Kui tahame inimestes emotsioone tekitada, peame selle nimel vaeva nägema.»

Todt lausus, et tal on tuleviku suhtes suured ambitsioonid. «Vajame rohkem tehasetiime,» arvas ta. «Õnneks on meil Ford ja Citroën, aga kahjuks neist ei piisa. Oleme rääkinud tootjatega, kes oleksid huvitatud sarjaga liitumisest, aga peame neid veel julgustama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles