Skandaalse iluuisutamise olümpiakulla võitnud venelanna jäeti MMiks koondise ukse taha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adelina Sotnikova.
Adelina Sotnikova. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel naiste üksiksõidus olümpiavõitjaks tulnud ning sellega palju kõmu tekitanud 17-aastane Adelina Sotnikova jäeti kuu lõpus toimuva MMi eel koondise ukse taha ning kahe võistlejana andis Venemaa üles hoopis 15-aastased Julia Lipnitskaja ja Anna Pogorilaja.

Rahvusvahelise Uisuliidu kodulehe andmetel andsid venelased MMiks üles just Lipnitskaja ning Pogorilaja, varuvõistlejana kirja pandud värske olümpiavõitja pääseb maailmameistrivõistlustele juhul, kui ühega üles antud sportlastest peaks midagi juhtuma.

«See on esialgne nimekiri,» ütles uisutajate nimekirja kohta Venemaa Iluuisutamise Liidu tegevdirektor Valentin Pisejev. «Me ei välista Sotnikova osalemist MMil. Teeme lõpliku otsuse 10. märtsil, kui ta oma tuurilt tagasi jõuab,» lisas Pisejev.

Vene Iluuisutamise Liidu juht selgitas, miks esialgselt üldse 17-aastane olümpiavõitjate koondise nimekirjas nooremate selja taha jäi.

«Uus olümpiatsükkel on algamas ja peame hakkama jälgima nooremaid sportlasi,» andis Pisejev mõista, et Venemaa koondis vaatab juba 2018. aastal Pyeongchangis toimuva OMi poole.

Veebruaris Sotšis toimunud olümpial põhjustas Sotnikova suure skandaali, sest mitmete asjatundjate arvamuse kohaselt oleks venelanna asemel pidanud kuldmedali võitma hoopis Lõuna-Korea esindajanna Yuna Kim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles