Vaiko Vooremaa alustas jääpurjetamise DN-klassi EMi medalikursil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN-klassi MM jääpurjetamises.
DN-klassi MM jääpurjetamises. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Pärast eile Haapsalus lõppenud jääpurjetamise DN-klassi MMi jätkati täna samas Euroopa meistrivõistlustega, kuhu jäid omavahel uuesti paremusjärjestust selgitama pea kõik MMil osalenud sportlased.

Eesti esinumber, äsja MMi neljanda kohaga lõpetanud Vaiko Vooremaa Kalev Jahtklubist  oli heas hoos ning tõusvas joones kohtadega 4-3-2 lõpetas ta esimese võistluspäeva 2. kohal maailmameistri poolaka Karol Jablonski järel.

Hommikul lükkusid stardid tuule puudusel edasi, kuid alates kella ühest pärastlõunal hakkas puhuma vaiksemapoolne puhanguline tuul 2-4 m/s. Peegelsile super tingimustes, kuid juba veidi pehmevõitu jää ja selge päikseline ilm pakkusid suurepäraseid tingimusi, et kuldgrupile pidada 3 sõitu ning hõbe- ja pronksgrupile 2 sõitu.

Maailmameister Jablonski ei jätnud kahtlust, kes on DN-klassi valitsev kuningas – kolme sõidu võit kinnitas tema üleolekut kogu ülejäänud laevastikust. Tõusvas joones tulemustega jätkas täna Vooremaa – neljanda, kolmanda ja teise koha ning üheksa punktiga lõpetas eestlane võistluspäeva teisel kohal. 22 punktiga on kolmandal kohal lätlane Madars Alvikis.

Rõõmu teevad ka teiste eestlaste suurepärased kohad esimese EMi võistluspäeva lõpuks. Neljandal kohal on 24 punktiga Argo Vooremaa Kalev Jahtklubist (kohtadega 6-4-14), viiendal kohal jätkab 35 punktiga Jaan Akermann Pärnu Jahtklubist (kohad 12-15-8), 47 punktiga on kümnendal kohal Mihkel Kosk Pärnu Jahtklubist (kohad 3-40-4). Seega on neli eestlast esikümnes ja 31. kohal kuldgrupis jätkab ka Karl-Hannes Tagu. Kuldgrupis võistleb 51 sportlast. 

MMil kuldgruppi pääsenud Kevin Grass Saaremaa Merispordiseltsist ja Martin Aljaste Pärnu Jahtklubist kuldgruppi ei pääsenud ja nemad jätkavad võistlemist hõbegrupis. Siin lõpetas 55 võistleja hulgas täna kahe sõidu järel 7. kohal Johannes Puusepp Pärnu Jahtkubist. 

Pronksgrupi esikolmik kuulus tänase kahe sõidu järel eestlastele – parima koha sõitis välja Eigo Helimets Tartust Jahtklubist Merikotkas, teisel kohal Risto Riim Saaremaa Merispordiseltsist ja kolmandal kohal Johanna Saareke Pärnu Jahtklubist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles