Niit jõudis MMil poolfinaali, Iljuštšenko lõppvõistlusele ei pääsenud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit.
Marek Niit. Foto: Margus Ansu

Täna alustasid Eesti koondislased Marek Niit (400 meetri jooks) ja kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko võistlust Poolas Sopotis toimuvatel kergejõustiku sisemaailmameistrivõistlustel. Niit oli oma eeljooksus kolmas, tema aeg 46,52 oli päeva paremuselt kuues tulemus ning seega pääses ta ka edasi poolfinaali, mis joostakse juba täna õhtul kell 22.25. Iljuštšenko leaks jäi kõrgus 1.88 ja lõppvõistlusele see ei viinud.

Võistluse käik:

Marek Niit oli oma eeljooksus kolmas, aeg 46,52, jooksu kiireim oli Trinidadi ja Tobago sportlane Lalonde Gordon. Otse sab edasi iga jooksu kaks esimest. Hetkel pole ei teises ega kolmandas jooksus Niidu aega üle joostud ja eestlane on edasipääsus kinni. Lisaks iga eeljooksu kahele esimesele saavad edasi ka kaks paremat kolmanda koha omanikku. Neljandas jooksus on eestlasest kiireim vaid ameeriklane Kyle Clemons. Viiendas jooksus on Niidust kiirem võitja ja teise koha omanik, seega on Niit poolfinaalis.  Vaata eeljooksude tulemusi!

Naiste kõrgushüppe kvalifikatsioon käib. Iljuštšenko ületas algkõrguse 1.79 esimesel katsel. Järgmine kõrgus on 1.84 ja Iljuštšenko saab üle ka sellest kõrgusest. Nüüd on latil 1.88, ent selle ajab Iljuštšenko esimesel katsel maha. Ka teine katse kõrgusel 1.88 ebaõnnestub. Kolmandal katsel saab ailjuštšenko 1.88st siiski üle. Kõrgus 1.92 ei alistu esimesel ega ka teisel ja kolmandal katsel. Võistlus seega tema jaoks lõppenud ja kirja läheb tulemus 1.88.

Live tulemusi saab jälgida SIIT.

Avapäeva eel:

Naiste kõrgushüppe eelvõistlus on kavas täna esimese alana, mis algab Eesti aja järgi kell 11:00 ning finaalvõistlus toimub 8. märtsil kell 20.15.

Meeste 400m eelringid on kavas täna ning algavad kell 11.45, poolfinaalid joostakse juba sama päeva õhtul kell 22.25 ning finaal peetakse 8. märtsil kell 21.30.

Anna Iljuštšenkole on Sopoti sisemaailmameistrivõistlused juba kolmandad järjestikused, vahendab ekjl.ee. Parim koht pärineb aastast 2010, mil Doha sisemaailmameistrivõistlustel tuli 10. koht.  Marek Niit pole õpingute tõttu USA-s varem sisemaailmameistrivõistlustel osalenud.

Hooaja edetabeli järgi on Anna Iljuštšenko 17 startija hulgas 16. positsioonil. Meeste 400m jooksus on stardinimekirjas 29 meest. Marek Niidu 14. veebruaril USA-s joostud 46,10 annab talle startijaterivis käesoleval hooajal 11. positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles