Baruto on Jaapanis populaarsuselt teine sumoproff

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: SCANPIX

Jaapani Statistika Keskagentuuri aprilli alguses tehtud ühiskondliku arvamuse küsitluse põhjal on populaarseim sumoproff (rikishi) 25-aastane yokozuna Hakuho.

Valge Fööniks on võitnud 31,2 protsendi jaapanlaste südamed. Mongoolia vägilane seisab populaarsuse nimekirja tipus juba kolmandat aastat järjest.

Teisele positsioonile on aga tõusnud 25-aastane eestlane ozeki Baruto ehk Kaido Höövelson, kelle poolt andis oma hääle 18,4 protsenti jaapanlastest.

Hakuhole ja Barutole järgnevad ozeki Kaio (16,9 %), Takamisakari (13,2 %), ozeki Kotooshu (8,1 %), ozeki Kotomitsuki (5,6 %), ozeki Harumafuji (5,6 %), Kisenosato (4,0 %), Goeido (2,3 %) ning Miyabiyama ja Aminishiki (mõlemad 1,4 %).

Jaapani kõigi sportlaste pingereas asub Hakuho 1,6 protsendi häältega esikümne viimasel real.

Jaapani populaarseimaks sportlaseks on juba kuus aastat järjest valitud USAs mängiv pesapallitäht Ichiro Suzuki. Käesoleval aastal sai 36-aastane pesapallur 24,5 protsenti häältest.

Spordialade populaarsuse pingereas on alates 1996. aastast konkurentsitult esikohal pesapall, mida armastab üle 50 protsendi jaapanlastest. Pärast kaheksa-aastast vaheaega platseerus taas teisele kohale sumo (19,1 protsenti häältest), tõugates kolmandaks jalgpalli (17,8 %).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles