Endine tüdruksõber paljastas Pistoriuse relvalembuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: AFP / Scanpix

Täna jätkus Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümpiasportlase Oscar Pistoriuse kohtuprotsess ning tunnistajapingis käis oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatava Pistoriuse endine silmarõõm Samantha Taylor, kes rääkis mitmest relvadega seotud intsidendist.

Taylor rääkis, kuidas 2012. aasta septembrikuus peatas neid kiiruse ületamise eest liikluspolitseinik, kes nägi autoistmele asetatud relva. Kui politseinik selle enda valdusesse võttis ja eemaldas salvest kuulid ning pani need põrandamatile, sai Pistorius vihaseks. Pärast seda, kui politseinik lubas neil edasi sõita, hakkasid Pistorius ning autot juhtinud noormees nimega Darren Fresco omavahel pidama plaani, et tulistada mõnda valgusfoori.

«Oscar oli väga vihane,» selgitas Taylor oma tunnistuses. «Nad hakkasid nalja tegema ja ütlesid, et tahavad tulistada robotit (Lõuna-Aafrika Vabariigis kutsutakse nii valgusfoore- toim.). Kaks minutit hiljem nägin, kuidas Oscar võttis oma relva ja tulistas autokatusest välja. Kõlas väga vali heli, nad mõlemad naersid,» meenutas Taylor.

2012. aastal Pistoriusest lahku läinud Taylor rääkis veel kahest juhtumist, kui Pistorius relvadega sinasõprust sobitas. Ühel korral hüppas paraolümplane oma autost välja ja sihtis relvaga musta värvi BMW-d, mis Pistoriuse arvates teda jälitas. Teisel korral oli Pistorius Taylori keset ööd üles äratanud ning küsinud, kas neiu kuulis kummalisi hääli. Väidetavalt võttis Pistorius Taylori eitavast vastusest hoolimata siiski keset ööd oma relva kaasa ning läks juhtunut uurima.

Pistoriuse kohtuistung on kestnud viis päeva, lõplik otsus peaks saabuma 23. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles