Eestlane võitis talisurfi MMil hõbemedali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Gross.
Artur Gross. Foto: Nikita Krutenkov

Esialgu Kanadas toimuma pidanud talisurfi MM (WISSA 2014) toodi viimasel hetkel üle Venemaale Peterburi lähistele. Osalejaid oli võistlusel 115. Eestlastest parimana sai Artur Gross talisurfi maailmameistrivõistlustel kursisõidus teise koha.

Eestlasi esindasid MMil purjelaudurid Kalev Allikveer, Valeri Filippov, Artur Gross ja Juhan Gross. Võistlused peeti kolmes distsipliinis – kursisõit, lühiraja slaalom ja vabastiil. Eestlased osalesid neist kahes esimeses.

Kursisõidu distsipliinis saavutas esikoha lätlane Aleksandrs Leontev. Teisele kohale tuli Artur Gross ja kolmandaks venelane Vjatšeslav Maltsev. Valeri Filippov lõpetas 11., Juhan Gross 12. ja Kalev Allikveer 15. kohaga. Veteranide vanusarvestuses oli Gross teine ja Allikveer kolmas. Kursisõidus osales 37 võistlejat.

Kursisõidu tulemused.

Ka lühiraja slaalomi võitis lätlane Aleksandrs Leontev. Järgnes soomlane Feodor Gurvits ja venelane Ivan Petrov. Kalev Allikveer lõpetas üldarvestuses 12. kohaga, mis tõi talle veteranide vanuseklassis esikoha ja grand masterite arvestuses 3. koha. Valeri Filippov sai üldarvestuses 13., grand masterite arvestuses 4. koha. Slaalomi distsipliinis osales 21 võistlejat.

Lühiraja slaalomi tulemused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles