Zenit vallandas otsustava euromängu eel peatreeneri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Zenidi peatreener Luciano Spalletti.
Peterburi Zenidi peatreener Luciano Spalletti. Foto: SCANPIX

Peterburi Zeniti jalgpalliklubi teatas, et peatreener Luciano Spalletti on vallandatud.

Hooaega hästi alustanud Zenit on võitnud viimasest 11 kohtumisest vaid ühe, viimati mängiti Venemaa kõrgliigas 0:0 viiki Tomski Tomiga ja langeti Moskva Lokomotivi järel tabelis teisele kohale. Moskvalastele kahe punktiga kaotav Zenit peab järgmise mängu laupäeval, kui vastaseks on hetkel tabelis viiendal real asuv tiitlikaitsja Moskva CSKA.

Kolmapäeval ootab Zeniti aga ees raske ülesanne Meistrite liigas - kordusmängule Dortmundi Borussiaga minnakse vastu kodus peetud avakohtumise 2:4 kaotusseisult. Seega peaks Peterburi klubi lööma edasipääsuks Saksamaal vähemalt kolm väravat.

Spalletti juhendas Zeniti alates 2009. aastast, tema käe all tuli meeskond kaks aastat järjest Venemaa meistriks. Samas läks itaallane tüli kahe venelasest tähtmängijaga ning mõlemad olid sunnitud klubist lahkuma - Venemaa koondise ekskapten Igor Denissov müüdi suvel Mahhatškala Anžisse ja koondise praegune kapten Roman Širokov laenati Krasnodari.

Zenit on asunud otsima uut peatreenerit, seni juhendab meeskonda duubelmeeskonna treener Sergei Semak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles