Ferrari boss: vormel-1 on muutunud taksojuhtide sarjaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca di Montezemolo
Luca di Montezemolo Foto: SCANPIX

Ferrari vormelimeeskonna boss Luca di Montezemolo kritiseeris teravalt vormel-1 sarja juhte. Mehe sõnul on viimaste reformide tõttu muutunud kuninglikud võidukihutamised hoopis «taksojuhtide sarjaks».

Di Montezemolo ei ole rahul rehvi- ja kütusepoliitikaga. Pidev tankimine ja rehvide vahetamine tekitab pealtvaatajates segadust, sest raske on jälgida, kes on liider. «Mulle ei meeldi selline taksojuhtude võistlus,» ütles vormelimaailma kõige legendaarsema meeskonna boss. «See tekitab segadust nii publiku kui ka pilootide jaoks. Seni jälgisime peamiselt rehve. Need päevad on nüüd loetud, sest peame pidavlt tegelema ka kütusekulu jälgimisega.»

Di Montezemolo sõnul tõuseb üha enam poksipeatuste osakaal ning võidusõit muutub veelgi segasemaks. «Mulle meeldib võidukihutamine, kus autodest võetakse välja viimane.»

Vaatamata murekohtadele rõhutas Ferrari boss, et on tegelikult vormel-1 sarjas aset leidnud muutuste poolt. Tema sõnul ei saa vormelid tehnika arengule jalgu jääda ning see on kõigile tiimidele hea väljakutse. Osa muutuseid toovad tema sõnul negatiivseid tagajärgi, osa aga jällegi positiivseid. «Uued hübriid-vormelid kehastavad ülimalt keerulist projekti. Saab olema huvitav näha, mitu autot esimesel etapil lõpuni jõuab.»

Vormel-1 hooaja avaetapp toimub juba sellel nädalavahetusel Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles