Eesti teatenaiskonna tulemus EMil tühistati

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kudre.
Doris Kudre. Foto: Harry Veide

Tjumenis jätkuvatel suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel sõitsid Eesti naised (Evely Kaasiku, Daisy Kudre, Doris Kudre) tänases teatesõidus välja 5. koha, kuid tulemus tühistati vaatepunkti märke puudumise tõttu esimeses vahetuses. 

Kahe võrdse naiskonna - Soome ja Venemaa-  võistluses jäid peale meie põhjanaabrid ajaga 1:14.03, Venemaa läbis distantsi 1:15.01ga. Pronksile tulid norralannad (1:15.24).

Meestel mahtus esikolmik 46 sekundi sisse ja kindla sõiduga tuli kuldmedalitele Norra meeskond ajaga 1:23.35. Hõbe läks Venemaa (1:23.48) ja pronks Soome meeskonnale (1:24.21). Eesti mehed  (Priit Randmann, Asso Kesaväli, Ilmar Udam) said tulemuse kirja (1:42.08), kuid see jäi protokolli viimasele reale.

Eesti koondise treener-esindaja Raul Kudre kommenteeris tänaseid teatesõite järgmiselt: «Eesti naistekoondise tulemus kahjuks tühistati. Evely Kaasikul ei olnud esimeses vahetuses vaatepunkti märget. Vaatepunkte oli kaks tükki, millest üks asus 200meetrise tähistatud lõigu alguses ja teine lõpus. Arvatavasti lahendas Evely juba uue etapi teevalikut ja ei märganud teist KPd. Väga kurb lugu järjekordselt. Naised sõitsid muidu kõik väga tublilt ja meie taktika: kõige tugevam, Daisy Kudre, panna 2. vahetusse, töötas. Viimasele vahetusele läks Doris Kudre riikidest neljandana, Rootsi ees. Tove Alexandersson sõitis siiski Dorisest mööda, kuid teine värske Euroopa meister Hana Hancíková Tšehhist Dorist kätte ei saanud.»

«Meeste võistlust alustas Priit Randmann keskmiselt ja andis oma vahetuse üle 4-minutilise kaotusega esimestele. Teises vahetuses oli Asso Kesaväli Kasahstani võistleja juba kätte saanud, kui tegi tihedas teedevõrgus lugemisvea. Ilmar Udam tegi enda kohta 3. vahetuses korraliku sõidu. Siiski Läti ja Kasahstani meeskondi enam püüda ei õnnestunud. Tšehhi ja Šveits olid täna kõvemast puust,» lisas Kudre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles